U16/B csapatunk nagy bravúrt hajtott végre azzal, hogy kvalifikálta magát Magyarország legjobb 16 csapata közé, a lányok egyből a “B” döntő egyik legnagyobb esélyesével, az Óbudai Kaszásokkal keztek.

Mahmoud Nóra sikeres büntetőivel indult a mérkőzés, magához is ragadta a kezdeményezést a Kaszások, az első kosarunkat Galavits Lili hárompontosa hozta a 4. percben (6-3). Nagy rohanás kezdődött, amiből ellenfelünk jött ki jobban, a negyed végén Babay-Bognár kosarával kicsit elléptek a hazaiak. Kiválóan kezdtük a második negyedet, mert bár Polt Gréta kosarára Paulicska hármassal felelt, Tóth Frotti és Karli Dóri pontjaival két perc alatt egy pontra zárkóztunk. Felváltva estek a kosarak, de öt perc után megoldást talált a védekezésünkre ellenfelünk és hat ponttal elléptek, ekkor Farkas Fanni hívta magához játékosait (29-23). Sajnos az időkérés nem volt sikeres, eladott labdával folytattuk, amit kihagyott helyzetek és további eladott labdák követtek, nyílt az olló a két csapat között. A félidőre pedig már magabiztos előnnyel mehetett ellenfelünk (45-27). Támadásban sajnos teljesen megálltunk, az eladott labdák és az ebből szerzett könnyű kosarak úgy tűnt eldöntötték a mérkőzést.

A második félidő, ahogy az első is, sikeres Kaszások büntetővel kezdődött, de látszott hogy a félidei eligazítás jól sikerült. Védekezésben sorra megállítottuk ellenfelünket, támadásban pedig szép megoldásokkal kezdtünk el zárkózni, 8-1-es rohanást bemutatva értük el, hogy Süle Krisztinának időt kelljen kérnie (46-35). A hosszú gólcsendet Babay-Bognár törte meg, de innentől mintha bedeszkázták volna a gyűrűket, remek védekezések mellett rengeteg hibát láthatott a közönség.A negyed további részében mindössze három pont esett, így bár megnyertük a negyedet, de csak hat pontot sikerült faragni a hátrányból (49-37). Mondhatni szokás szerint Kaszások büntetővel kezdődött a záró játékrész, a mezőny legeredményesebb játékosaként Babay-Bognàr ekkor már 18 pontnál járt, nálunk a legeredményesebb Tóth Frotti volt 9 ponttal. Pácza Blanka hozta közelebb lányainkat, de a Kaszások ekkor egy nagy rohammal jelentkezett, amin az időkérés sem segített. Gedó Kata és Polt Gréta tudott gyorsan válaszolni, öt perccel a mérkőzés vége előtt látótávolságba került Farkas Fanni együttese (61-47). A forgatókönyv sajnos nem változott, minden rohamunkra tudott válaszolni a Kaszások, így ők folytathatják a felső ágon, míg a Vasas az ötödik hely megszerzéséért harcolhat tovább (69-58).

Bár Babay-Bognár Kinga 22 ponttal a mérkőzés legeredményesebb játékosa lett, a VAL értékeket tekintve Tóth Frotti zárt az élen. 25-ös teljesítmenyindexe 18 ponttal, 8 lepattanóval és 8 kiharcolt faulttal jött össze.

Óbudai Kaszások – Vasas Akadémia/B 69-58 (17-10, 28-17, 4-10, 20-21)

 

Folytatás holnap az UNI Győr NKA ellen 12:30-kor.