Március 7-10.-e között rendezték a Nemzeti Leány Junior Bajnokság döntőjét, ahová a Vasas Akadémia címvédőként érkezett.

A négy napos torna csoportmérkőzésekkel kezdődött, Igor Skocovski lányai pedig hibátlanul vették az első akadályokat. Csütörtökön az Atomerőmű-KSC Szekszárd ellen nyitottunk egy 95-62-es győzelemmel, majd pénteken következett a másik két csoportmeccs. Délelőtt a BEAC-Újbuda KA/A ellen nyertünk 82-43-ra, majd a nap zárásaként a DVTK Akadémia ellen is diadalmaskodni tudtunk 39-73-ra.

Három győzelmünkkel csoportelsőként várhattuk a hétvégi elődöntőt, ahol a házigazda PEAC-Kosárlabda Akadémia Pécs volt az ellenfelünk. Nem volt könnyű dolgunk, hiszen a torna legeredményesebb dobóját is magáénak tudó PEAC egy jól képzett csapat, azonban végig kézben tartottuk az irányítást, és végül 70-56-ra, magabiztosan győztünk. A döntőben megismétlődött a tavalyi finálé párharca, hiszen a Csata DSE ellen léptünk pályára a bajnoki cím megszerzéséért. Bár lányaink nagyot harcoltak, nem sikerült a címvédés, a végső sípszót követően a Csatás lányok örülhettek. A Vasas Akadémia ezzel ezüstérmet szerzett a Nemzeti Leány Junior Bajnokságban, ráadásul egyéni elismerésekből sem volt hiány. Budácsik Dorottyát választották csapatunk legjobbjának, Dombai Réka pedig a Csatás Angyal Barbarával megosztva elnyerte a legtöbb gólpasszt kiosztó játékos címet. A torna ALL-Star csapatába Dombai Rékán kívül Varga Alíz is képviselte a Vasas Akadémiát, Alíz ráadásul a második legeredményesebb játékosa volt a junior döntőnek.A csapat tagjai: Esztári Tünde, Kuncz Petra, Kun Rita, Varga Alíz, Budácsik Dorottya, Sitku Zsuzsanna, Altmann Anna, Vígh Bernadett, Keszy-Harmath Sára, Tóth Franka, Tóth Fruzsina, Szerencsés Tamara, Nadia Smailbegovic, Boros Berta, Dombai Réka, Mudra Viola, Dúl Terka
A stáb tagjai: Igor Skocovski (edző), Krivacsevics Dragoljub (másodedző), Molnár Bertalan (technikai vezető), Tóth Ákos (masszőr)