U18-as korosztályunknak sűrű hete volt, csütörtökön a Törekvés SE ellen lépett pályára, és 43-67-re győzni tudott, ma pedig itthon fogadta a PEAC-Kosárlabda Akadémia csapatát. Utóbbi mérkőzésen lányaink 63-76-os vereséget szenvedtek.

Csütörtökön lányaink a Törekvés ellen léptek pályára. Szoros küzdelmet hozott a két csapat párharca, az első tíz percet követően fej-fej mellett állt a két csapat. A második játékrész sem billent át a mérleg egyik oldalra sem, a félidőre mindössze két pontos előnnyel mehettünk pihenni. A harmadik és negyedik negyedben azonban feljavult a védekezésünk, a sok munka pedig kifizetődött a másik palánk alatt.

„Nehezen győztünk, de örülök, hogy a csapat a végsőkig küzdött. Az első félidőben akadtak hibák a védekezésben, amit ellenfelünk sorra kihasznált, így tartották velünk a lépést. A második félidőben sokkal jobban figyeltünk védekezésben, és sokkal precízebben játszottunk támadásban is. Smailbegivic Nadia, Mudra Viola és Tóth Fruzsi a mai napon nagyon sokat hozzátettek a sikerhez” – mondta a csapat edzője, Igor Skocovski.

Török Flóris Törekvés SE – Vasas Akadémia 43-67 (14-14, 14-16, 8-15, 7-22)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia: Budácsik D. 7, Kun R. 8, Vígh B. 3, Dúl T. 8, Mudra V. 9, Smailbegivic N. 10, Boros B., Altman A. 6, Tóth F. 8, Boros L. 2, Esztári T. 6

A hétközi mérkőzést követően, ma délután a PEAC csapata látogatott el Pasarétre, melytől csapatunk idegenben kikapott október közepén. Csakúgy, mint Pécsett, hazai pályán is szoros három negyedet játszottunk, azonban az utolsó tíz percben most is elhúzott ellenfelünk.

„Nem olyan csapatteljesítményt láthattunk a mai meccsen, mint amilyet kellett volna. A végére teljesen szétesett a támadásunk és a védekezésünk is. Harminc percig tudtuk tartani a lépést, és voltak szép egyéni akciók is, de sajnos ez nem volt elég. Sok hiba volt védekezésben, amit az ellenfél mindig kihasznált, és végül győzött is. Sokat kell dolgoznunk, hogy megértésük mi az a csapatjáték, feladat és felelősség. Elegendő időnk van, és bízom benne, hogy ez csak megerősítette a csapatot. Budácsik Dorka, Smailbegovic Nadia és Vigh Bernadett voltak a mai húzóembereink” – értékelt Igor Skocovski.

Vasas Akadémia – PEAC-Kosárlabda Akadémia 63-76 (16-17, 22-15, 14-19, 11-25)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia: Budácsik D. 15, Kun R., Vígh B. 11, Mudra V. 3, Smailbegovic N 18, Boros B. 6, Varga A., Altman A., Szerencsés T. 6, Tóth F. 4, Dombai R., Esztári T.,
PEAC-Kosárlabda Akadémia: Wentzel N. 15, Szűcs N. 8, Varga E. 11, Solymosi P., Wentzel H., Kovács Ő., Habling L. 8, Hegedűs R., Kaposi F. 4, Palaczki R., Vojinovic M. 19, Selcova I. 10