Első vidéki túrájáról két győzelemmel tértek haza a Vasas Bolhák. A hétvégén meghívást kaptunk a KSC Szekszárd és a NKA Pécs U12-es leány csapatától. A lányok nagyon izgatottan várták már az utazással egybekötött megmérettetéseket, hiszen sokuknak ez volt az első vidéki túrája kosaras „pályafutása” során.

„Az első meccset Szekszárdon játszottuk. A játékunkon nagyon látszott az utazás, ólomlábakkal és lassú gondolkodással kezdtük a mérkőzést. Ennek megfelelően a félidőben 35-30-ra ellenfelünk vezetett. A szekszárdiak agresszív védekezésével nehezen boldogultak a lányok, azonban a szünetben felvettük a padon felejtett kesztyűt és bátran, vagányan mentünk vissza a pályára. Változtattunk a két ötösünkön, hogy alkalmazkodjunk a Szekszárd csapatának játékához. A változtatások meghozták a kívánt eredményt, mivel a harmadik negyedet már mi nyertük. Ebben a negyedben kiemelkedő támadójátékot produkált a Márton Lia, Béres-Nagy Szofi és Bodnár Sára trió. A neheze viszont még csak most következett, mert a negyedik negyedben a győzelemhez kiemelkedő védekezésre volt szükség. Az ellenfél csapatában játszó Hencsik Adrienn dolgát kellett megnehezíteni, aki végül 25 pontig jutott, viszont a második félidőben Bogdán Fanni védekezése mellett az egész csapat hozzáállását ki kell emelnem. Egységesen, fegyelmezetten és hatalmas szívvel tették a dolgukat a lányok. A jó védekezés pedig jó támadójátékot hozott, amelyben Karli Dóri és Vértes Vanda teljesítménye volt kiemelkedő” – mondta a csapat edzője, Pálvölgyi Anett.

KSC Szekszárd U12 – Vasas Bolhák 56-59 (10-12, 25-18, 8-14, 13-15)
Pontszerzők:
Vasas Bolhák: Márton Lia 4, Tompa Noémi 4, Hollai Laura, Bogdán Fanni 4, Radácsi Írisz 2, Karli Dóri 8, Bodnár Sára 8, Zeibig Emma 1, Vértes Vanda 11, Toman Zsófi 4, Firle-Kis Bora 3, Béres-Nagy Szofi 9, Marton Szilvi 1

„A szekszárdi meccs után újabb utazás következett. A második mérkőzésünket a Rátgéber Akadémián az NKA Pécs csapatával játszottuk. Az első mérkőzés, valamint az utazás fáradalmai jelentősen befolyásolták a mérkőzés képét. Rengeteg hiba, sok pontatlanság jellemezte ezt a találkozót. Egyetlen dologgal viszont nem volt gond, a hajtással és az akarással. Talán ennek is köszönhető a sok hiba. A lányok az utolsó erejüket is beleadták a győzelembe, így hiába voltak fáradtak, rengeteg gyorsindítás helyzetünk volt. Itt szeretném kiemelni Tompa Noémit és Bogdán Fannit, aki a legtöbb kosarat szerezte. Védelmünk azonban nagyon hektikus volt, a sok szép labdaszerzés mellett, sok hiba csúszott a védekezésbe is” – mondta Pálvölgyi Anett.

NKA Pécs U12 – Vasas Bolhák 43-47 (12-16, 15-11, 8-15, 8-5)
Pontszerzők:
Vasas Bolhák: Tompa Noémi 9, Hollai Laura, Bogdán Fanni 8, Radácsi Írisz, Karli Dóri 4, Bodnár Sára 4, Zeibig Emma, Márton Lia 2, Vértes Vanda 2, Toman Zsófi 6, Firle-Kis Bora 6, Béres-Nagy Szofi 4, Marton Szilvi 2

„Összességében nagyon hasznosak voltak a mérkőzések. A lányoknak hozzá kell szokniuk az utazáshoz, és az azt követő mérkőzésekhez. A két csapat nagyon különböző játékstílusával is feladták fiatal csapatunknak a leckét, de mindkét meccsen szépen helytálltak lányaink. Ezúton is köszönjük a meghívást mindkét csapatnak, visszavárjuk őket Pasarétre” – értékelt Pálvölgyi Anett.