Ma 18:00-kor megkezdődik a Tippmix Női NBI/A Play-Off 7-8. helyért folyó párharca, ami egyben a 2022/23-as szezon utolsó viadalát jelenti. A Vasas Akadémia az E.ON ELTE BEAC ellen küzd meg a hetedik helyért, az első mérkőzést a Gabányi László Sportcsarnokban rendezik.

Nem sokon múlt, hogy az ötödik helyért harcolhassanak lányaink, a három meccses PEAC elleni párharcban azonban mi maradtunk alul. A két pécsi találkozón remek játékkal vettük fel a kesztyűt, de a szerencse nem állt mellénk. Okunk és időnk sincs szomorkodni, Milos Pavlovic együttese ugyanis már a következő és egyben utolsó párharcra készül. Jól ismerjük soron következő ellenfelünket, az alapszakaszban ráadásul mindkét alkalommal győzni tudtunk a BEAC ellen. A Play-Off utolsó megmérettetésén nem lesz könnyű dolgunk, hiszen csapatkapitányunk és első számú irányítónk, Papp Dia sérülés miatt nem fog pályára lépni. Ennek ellenére a csapat a hetedik helyet célozza, és biztosak lehetünk benne, hogy mindent bele fognak adni.

Az E.ON ELTE BEAC a DVTK-Hun-Therm és a TFSE-MTK együtteseivel találkozott a Play-Off-ban, mindkét alkalommal két meccses párharcban maradtak alul az újbudaiak. A negyeddöntőben a miskolciak viszonylag simán tudtak nyerni, a TFSE-MTK ellen azonban két rendkívül szoros, kiélezett meccset játszottak a csapatok. A rájátszás elején a BEAC és a Vasas Akadémia is magasabb célokat tűzött ki maga elé, mint a hetedik hely, így nagy kérdés, hogy melyik együttes tud hamarabb mentálisan átlendülni és a tőle megszokott agresszióval küzdeni az utolsó felvonásban.

Nem volt túl sok időnk a felkészülésre, de egy jól ismert csapattal mérkőzünk meg a Play-Off utolsó szakaszában. Nem szabad rágódnunk a múlton, az előttünk álló feladatokra kell koncentrálnunk. Bízom benne, hogy jó meccseket fogunk tudni játszani a BEAC ellen és akár már a második körben lezárhatjuk a párharcot – nyilatkozott a mérkőzés előtt Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia vezetőedzője.

A mérkőzés előtti teljes nyilatkozatot ide kattintva lehet megtekinteni.

Az E.ON ELTE BEAC – Vasas Akadémia találkozó szombaton 18:00-kor kezdődik a Gabányi László Sportcsarnokban.