A Vasas Akadémia felnőtt csapata utolsó utazására készül a Tippmix Női NBI/A 2020/21-es alapszakaszában, lányaink a remekül teljesítő Uni Győr MÉLY-ÚT gárdájához látogat. Vasas oldalon Papp Diával bővült a sérültek igen hosszú listája, irányítónk kiesése tovább nehezíti a dolgunk.

Két hét telt el felnőtt csapatunk legutóbbi bajnoki találkozója óta, múlthéten rendezték ugyanis a Killik László Női K&H Magyar Kupát. Csupán kettő mérkőzés van hátra az alapszakaszból, lányainknak még egy mérkőzést nyernie kell a legjobb nyolcba kerüléshez. Nem lesz azonban egyszerű dolgunk, hiszen a Győr és a PEAC-Pécs ellen fogunk megmérkőzni, minkét csapat remek formát mutat az idei bajnokságban. Tovább nehezíti a helyzetet, hogy első számú irányítónk, Papp Dia műtéten esett át, így szombaton biztosan nem léphet pályára.

Az Uni Győr magabiztos és meggyőző teljesítményt nyújt az idei bajnokságban, mindössze a Sopron és a Csata tudott győzni ellenük. Tizenhét győzelemmel és három vereséggel jelenleg a második helyet foglalja el Iványi Dalma csapata, amely a hétvégén bizonyítani akar szurkolóinak és önmagának. Nem sikerült ugyanis túl jól a kupaszereplés, a győriek már a negyeddöntőben kiestek a DVTK ellen, ami az elmúlt hónapok alapján meglepetésnek számít.

„Rendkívül nehéz mérkőzésre számítok, hiszen a győriek biztosan javítani akarnak majd a korai kupakiesést követően. Két találkozó van hátra az alapszakaszból, nagyon szeretnénk bejutni a legjobb nyolc csapat közé. Sajnos sok sérültünk van, amit azonban nem szeretnénk kifogásként használni, így a Győr ellen is szeretnénk egy jó mérkőzést játszani” – mondta a Vasas Akadémia vezetőedzője, Milos Pavlovic.

A mérkőzés előtti teljes nyilatkozat itt tekinthető meg.

Az Uni Győr MÉLY-ÚT – Vasas Akadémia találkozó szombaton 17:00-kor kezdődik a Széchenyi István Egyetemi csarnokban.

A mérkőzésről élő online stream elérhető a mindiGO oldalán vagy applikációján.