Elért, sőt felülmúlhatja szezon eleji célkitűzését a Vasas Akadémia felnőtt csapata, Milos Pavlovic együttese ugyanis a Play-Off szereplés reményében vágott neki az újabb kiírásnak. A rájátszást érő 8. hely már biztos, a BKG-PRIMA Szigetszentmiklós elleni záró fordulót követően azonban a 7. hely is meg lehet. 

Régóta dédelgetett álom vált valóra, Play-Off-ban van a Vasas Akadémia, ami többek között a múltheti TFSE-MTK elleni bravúros győzelemnek köszönhető, amit lányaink hosszabbításban nyertek meg. Bebiztosítottuk tehát helyünket a legjobb nyolc csapat között, ám lehet, hogy e rangsor sereghajtói nem mi leszünk. A 7. helyhez a Tippmix Női NBI/A bajnokság 22. fordulójában az újonc BKG-t kell legyőznünk hazai pályán, ami nem lehetetlen küldetés. Az odavágót 22 ponttal nyertük, ráadásul most hazai pályán bizonyíthatunk. Sajnos teljes kerettel biztosan nem tud kiállni Milos Pavlovic együttese, mivel Sara Heljic a legutóbbi találkozón ismét lesérült. Teher azonban nem nyomja lányaink vállát, ráadásul a hazai közönség is a segítségükre lehet.

Mindössze két győzelme van eddig az egyébként rendkívül szimpatikusan kosárlabdázó szigetszentmiklósi csapatnak, amely ezáltal a PINKK-kel karöltve a bajnokság sereghajtójának számít. Épp őket, illetve a BEAC-ot sikerült egyszer-egyszer felülmúlnia a BKG-nak, amelyben a légiósok mellett magyar játékosnak is komoly szerepe van. Campisano és Zivaljevic mellett Angyal Barbara számít az újonc húzóemberének, e trió komoly fejtörést tudott okozni sok csapatnak a szezon során. Könnyű mérkőzésre tehát korántsem számíthatunk, de nem titok, hogy a győzelem reményében fogunk pályára lépni.

„Az előző mérkőzésen a TFSE legyőzésével elértük a szezon elején kitűzött célunk, bejutottunk a rájátszásba. Ennek ellenére fontos lenne, hogy az alapszakasz utolsó mérkőzését is megnyerjük. Ha már ideáig eljutottunk, szeretnénk a hetedik helyen végezni, amivel az idei célkitűzést és tavalyi teljesítményt is sikerülne felülmúlni. Maximális erőbedobással készülünk a mérkőzésre és szeretném, ha meg is nyernénk azt” – nyilatkozott a mérkőzés előtt Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia vezetőedzője.

A mérkőzés előtti teljes nyilatkozatot itt lehet megtekinteni.

A Vasas Akadémia – BKG-PRIMA Szigetszentmiklós találkozó szombaton 18:00-kor kezdődik a Vasas Pasaréti Sportcentrumban.

Szurkoljunk együtt lányainknak és ünnepeljük együtt a Play-Off szereplést.