A szezon elején kevesen gondolták volna, hogy a Vasas Akadémia ki fogja vívni helyét a bajnokság legjobb nyolc csapata között. Lányaink azonban keresztül húzták a laikusok számításait, megérdemelten jutottak be a Play Off-ba, most pedig egyetlen mérkőzésre vannak attól, hogy az 5-6. helyért küzdhessenek. Ehhez azonban Milos Pavlovic csapatának még egyszer le kell győznie a PEAC-Pécs bomba erős csapatát.

Fantasztikus teljesítményt nyújtanak lányaink a 2020/21-es szezonban, melynek megkorozása egyértelműen a Play Off-ot érő hely kiharcolása volt. Nem elégedett meg azonban ennyivel csapatunk, az 5-8. helyért folyó párharcba nem megszeppent gárdaként érkeztünk. Rendkívül szoros idegenbeli mérkőzést követően hazai pályán magabiztos játékkal tudtuk legyőzni a PEAC-Pécs együttesét, amivel életben tartottuk esélyeinket, hogy fittyet hányjunk a COVID-dal és sérülésekkel tarkított szezonra és maradandót alkossunk. Egyetlen győzelemre állunk attól, hogy ne a 7-8., hanem az 5-6. helyért játsszuk az utolsó fordulót, Milos Pavlovic csapata pedig kész végrehajtani a lehetetlennek tűnő küldetést.

Várhatóan nem csak a tét miatt lesz nehéz dolgunk, a PEAC ugyanis valószínűleg több játékossal is ki fog egészülni keddre. A pécsiek kezdenek kilábalni a koronavírus okozta nehézségekből, kérdéses azonban, milyen formában és fizikai állapotban lesznek a visszatérők. Keményen meg kell tehát majd dolgoznunk a sikerért, hatalmas harc várható kedden.

“Teljesen más mérkőzésre számítok az előző két találkozóhoz képest, apró részletek dönthetnek a győztes kilétéről. Az egyik ilyen kulcs szegmens részünkről a center posztos védekezésünk, valamint a lepattanózás. Több játékossal is bővült a rotációnk az első pécsi meccshez képest, mindenki láthatta, hogy milyen fontos ez számunkra. Fizikális és kemény párharcra számítok, mindent számba véve ráadásul úgy gondolom, a PEAC esélyesebb, de győzni utazunk Pécsre. Mindent megteszünk azért, hogy újra csodát tegyünk” – mondta a Vasas Akadémia vezetőedzője, Milos Pavlovic.

A mérkőzés előtti teljes nyilatkozatot itt lehet megtekinteni.

A PEAC-Pécs – Vasas Akadémia találkozó kedden 18:00-kor kezdődik a Lauber Dezső Sportcsarnokban.

A mérkőzés továbbra is élőben nézhető a mindiGO oldalán vagy applikációján.