Atomerőmű KSC Szekszárd – Vasas Akadémia 86 – 67

/22-19; 23-22; 22-16;
Játékvezetők:
Balog György; Hervay Tibor; Kovács Nimród
MKOSZ ellenőr:
Bogárdi János

Atomerőmű KSC Szekszárd: Studer Á. 16/6; Bálint R. 6; Teja O. 2; Theodorean A. 3/3; Mccall 14;
Csere: Silva da costa 4; Gereben 20/3; Mansare 4; Kis V. 2; Krnjic 13; Studer Z. 2;

Vasas Akadémia: Kalu 15; Böröndy 12/3; Tóth O. 6; Mérész 12; Karakasevic 6
Csere: Dombai 9; Heljic 4; Ambrus 1; Kaposi-Demeter -; Tóth D. 2

A Szekszárd kezdte jobban a találkozót, az első 4 perc játék után 9-2-re húztak el. A vendég időkérést követően aztán kezdte felvenni a ritmust a Vasas, hiszen hiába Studer Ágnes pontjai, Böröndy Vivien és Mérész Beatrix kosaraival elkezdett zárkózni a vendég együttes. A negyed második felében próbált ugyan a Szekszárd előnyt kiépíteni, de szívósan tartotta magát a pasaréti csapat, így a negyed végén végül 22-19-re vezetett „csak” a Szekszárd.
A második negyedet a Vasas kezdte jobban, Karakasevic és Mérész pontjaival gyorsan átvették a vezetést. Próbált emelni játékának színvonalán a hazai gárda, de a Vasas jó védekezésével illetve befejezésekkel lőtávolon belül tartotta magát. A negyed derekán folyamatosan változott a vezető csapat kiléte, a szünet előtti utolsó két perc aztán a hazaiaknak sikerült jobban, így végül 45-41-es állásnál mehettek pihenőre a csapatok.
A fordulást követően agresszívabban jött ki az öltözőből a Szekszárd, gyorsan 10 pont fölé is kúszott a differencia, ami a negyed folyamán állandósulni is látszott, hiába próbáltak meg közelebb férkőzni a vendégek, a záró 10 perc megnyugtatónak tűnő, 10 pontos szekszárdi előnnyel kezdődhetett.
Az utolsó negyedben aztán már a hazaiak akarata érvényesült, tovább tudták növelni a két csapat közötti különbséget, végül pedig 86-67-es győzelmet arattak, ezzel pedig továbbra is vezetik a bajnokságot.
A Vasas számára pedig nagyszerű tapasztalatokkal szolgálhatott ez a mérkőzés, már csak azért is, mert jövő héten szombaton hosszú idő után újra hazai pályán a tabella jelenlegi 7. helyezettje, a PEAC látogat Pasarétre, ahol mindenképpen egy szoros, küzdelmes mérkőzésre van kilátás.