Jól rajtolt a Vasas Akadémia felnőtt csapata a DVTK ellen a Tippmix Női NBI/A bajnokság 19. fordulójában. A bátor játéknak köszönhetően hamar kézbe vettük az irányítást, a második negyedben azonban hullámvölgybe kerültek lányaink, amiből csak a félidő után sikerült felállni. Nagyot küzdöttünk a végén, hogy fordítani tudjunk, rutinos ellenfelünk azonban nem adta ki kezei közül a győzelmet.

Agresszívan kezdtük a mérkőzést, és bár az első pontot a vendégek szerezték, Bach Bogi és Papp Dia jóvoltából gyorsan fordítottunk az álláson. Sara Heljic is beszállt a pontgyártásba, ám mivel a túloldalon Green is formába lendült, nem sikerült négy pontnál távolabb kerülnünk. Négy perc játékot követően Jovanovic büntetőivel egyenlített a DVTK, a játék képe alapján azonban mi tűntünk jobbnak. Sara Heljic ismét betalált, majd Pusztai Petra előtt adódott lehetőség, amit egy megszerzett támadólepattanót követően értékesíteni is tudott. Csak büntetők találtak gyűrűt az utolsó percben, Madár Kata dobásaira Bernáth válaszolt, kialakítva ezzel a két pontos Vasas előnyt a negyed végére.

Pusztai Petra nyitotta meg a második játékrészt, majd Papp Dia kosarainak örülhettünk. Irányítónk két alkalommal is eredményes tudott lenni, így hat pontra sikerült elhúznunk. Kiss és Kányási dupláival zárkóztak a vendégek, azonban egy másodpercig sem játszottunk másodlagos szerepet. Tóth Orsi sikeres büntetőjét követően azonban valami megváltozott, nem találtuk az utat a gyűrűig. Green vette hátára a diósgyőri csapatot, az ő két kosarát követően vette át hosszú idő után a vezetést ellenfelünk. Záporoztak a miskolci büntetők, Green után Aho is a vonal mögé állhatott. Lassacskán tíz pontra nőtt a DVTK előnye, ami leginkább annak volt köszönhető, hogy öt percen át nem találtunk gyűrűbe. Nem sikerült megtörni a gólcsendet a negyed végéig, Green vezérletével pedig tizenegy pontos vendég előnnyel mehettek pihenni a csapatok a szünetre.

A pontok hiánya miatt továbbra is görcsösen játszottunk, Jovanovic pedig triplával rontott a helyzetünkön. Nyolc percen át nem szereztünk pontot, a hosszú csendet Papp Dia büntetője szakította meg. Előnye tudatában magabiztosan játszott a DVTK, Green mellett Kányási is lendületbe jött. Pusztai Petra hárompontosának örülhetett a hazai közönség, ám a tapsvihar hamar alább hagyott Green újabb dupláját követően. Nem adták fel lányaink a küzdelmet, Madár Eszti ziccerét követően Bach Bogi is büntetőzhetett, a kétszámjegyű különbség azonban állandósulni látszott. Papp Dia még begyömöszölt egy hárompontost a negyed vége előtt, az utolsó szó azonban Kányásié volt, aki tizenhét pontra növelte a vendégek előnyét.

Két Vasas büntető kivételével két és fél percig nem született kosár az utolsó játékrész elején, ami a miskolciaknak kedvezett. Smailbegovic Nadia duplájára ismét Kányási válaszolt, úgy tűnt, a miskolciak sem találják a szabad utat a gyűrűhöz. Sara Heljic nyolc pontjának köszönhetően tudtunk zárkózni, Bach Bogi sikeres büntetőivel pedig már tíz alá is beköszöntünk. Szikra lobbant lányaink szemében, Green azonban pontosan tudta, hogyan kell megfékezni a lángot. Bő két perccel a vége előtt Smailbegovic Nadia triplájával nyolc pontra csökkentettük a különbséget, ellenfelünk azonban jól gazdálkodott a hátralevő idővel és hosszan támadott. Közelebb tudtunk még kerülni a végére, de fordítani nem tudtunk.

„Gratulálok a DVTK-nak, jobbak voltak ma nálunk. Egész jól kezdtük a találkozót, azonban a második negyedben elveszítettük a fókuszt, ami rányomta a bélyegét a meccsre. Próbáltunk talpra állni és egy ideig úgy tűnt, sikerülhet is. Túl fiatalok vagyunk még ahhoz, hogy ilyen kulcspillanatokban higgadtan tudjunk játszani, túl görcsösek voltunk egy ekkora hátrány tudatában. Nem ért véget a bajnokság, hétvégén fontos mérkőzés vár ránk a BEAC ellen, amire maximálisan fel kell készülnünk” – nyilatkozott a mérkőzés végén Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia vezetőedzője.

Vasas Akadémia – DVTK 59-66 (14-12, 9-22, 15-21, 21-11)