A budapesti serdülő bajnokság újabb fordulóján fiatal növendékeink a Törekvés SE csapatát fogadták hazai pályán. Bátran nyitottuk a találkozót, a kétszámjegyű hátrányt azonban le tudta dolgozni ellenfelünk. Nagyot küzdöttek lányaink, nem sokon múlt a siker.

„Az első negyedet szép védekezéssel és nagy lelkesedéssel kezdtük, több szerzett labdánk is volt, ebből pedig könnyű ziccereket tudtunk értékesíteni. Támadásban okosan járattuk a labdát, a 27 dobott pontunk magáért beszélt. Sajnos a második negyedben nagyon beragadtunk, nem védekeztünk szorosan, sok buta faultunk volt. Nem tudtunk labdákat szerezni, minden kosarunkért keményen meg kellett küzdenünk. A félidőre kialakult hátrányunkból nem tudtunk faragni a második félidőben sem, pedig meg voltak a helyzeteink, rengeteg kihagyott dobásunk volt. Sajnos a negyedik negyedre nagyon elfáradtunk, elfogyott a koncentrációnk, csökkent a kedvünk az agresszív védekezéshez. Örülök, hogy sikerült egy szoros mérkőzést játszanunk egy taktikailag előttünk járó ellenféllel, illetve tudtunk előre lépnünk abban, hogy hogyan kell játszani egy végjátékot. Kiemelném Marton Szilvi és Éber Janka ponterős játékát, de dicséret illeti Bodnár Sári Jusztin Áfra és Kövesdi Lujzi védekezését, illetve Nagy Bori okos játékát” – mondta a csapat edzője, Kapornai Dóra.

Vasas Akadémia – Török Flóris – Törekvés SE 66-72 (27-15, 8-24, 17-17, 14-16)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia: Marton Szilvi 19, Éber Janka 15/3, Nagy Bori 8, Bodnár Sára 7, Kövesdi Lujzi 6, Jusztin Áfra 4, Varga Sára 3, Bogyó Laura 2, Balás-Piri Kata 2