Szűk egy hónapot voltak kénytelenek kihagyni a Vasas Bolhák U11-es csapata, akik nagyon várták már, hogy újra pályára léphessenek. Óriási energiával nyitották meg a 2023-as évet, aminek két magabiztos győzelem lett az eredménye.

December 18. óta nem játszottak mérkőzést a lányok, ez idő alatt egy hosszú pihenő is volt. A téli szünet alatt többen jöttek edzésre, ahol több olyan dolgot tudtunk tanulni, amire évközben kevesebb idő marad. A találkozó az első félidőben egy szorosabb mérkőzésként kezdődött, ahol fiú csapat ellen játszottunk. A lányoktól nagyon szép ziccereket és passzokat láthattunk, ami többségében kosárral tudtunk zárni. Több olyan játékos is kiemelkedő teljesítményt tudott mutatni, akiktől még ezt nem láttuk. Az első mérkőzésen kiemelném Kapolyi Lilla támadó és védőjátékát – mondta a csapat edzője, Mecséri Alexandra.

Vasas Bolhák – Budapest Honvéd Bakáts 43-25 (12-4, 11-7, 10-1, 10-4)
Pontszerzők:

Vasas Bolhák: Herman Sári 9, Kapolyi Lilla 8, Czeizler Szofi 8, Martinovits Viola 7, Lévai Janka 5, Szűcs Lili 3, Kára Eszti 2, Tompa Fruzsi 1, Maszlag Katinka, Tomcsányi Anna, Gulyás Hanna

A második mérkőzést egy magasabb szerkezetű fiú csapat ellen játszottuk, ahol a lányokkal meg kellett értetnünk, hogy bátran játszanak. Az első negyed egy szoros eredményt hozott, ami után rákapcsoltunk egy fokkal. A védekezésre helyeztük a hangsúlyt, aminek hála több szerzett labdánk is volt, ezek mellett sikerült a másik csapat labdafelhozatalát lassítani. A mérkőzésen kiemelném Lévai Jankát, aki védekezésben az ellenfél leggyorsabb játékosát tudta megállítani és labdaszerzéseivel kosarakat érvényesített. Összességben ez egy nagyon hasznos forduló volt, ahol láthattuk, hogy mennyi mindenben tudtunk fejlődni az elmúlt fél év alatt és ezek mellett láthattuk, mi az amire még hangsúlyt kell fektetni. A kiemelt játékosokon kívül mindenki nagyon sokat tett hozzá a mérkőzésekhez, aminek hála sikerült két győztes mérkőzéssel zárnunk a fordulót – értékelt Mecséri Alexandra.

KLKA Angoltagozatos – Vasas Bolhák 36 – 69 (10-10, 19-27, 3-14, 4-18)
Pontszerzők:
Vasas Bolhák:Lévai Janka 13, Martinovits Viola 11, Törő Zorka 9, Kapolyi Lilla 8, Bogár Berta 6, Czeizler Szofi 6, Herman Sári 5, Maszlag Katinka 5, Szűcs Lili 3, Gulyás Hanna 2, Tomcsányi Anna 1, Tompa Fruzsi