A hazai találkozóhoz képest kevesebb pontot kapott soproni visszavágóján a Vasas Akadémia, a Sopron Basket ettől függetlenül behúzta a számára kötelező győzelmet.

Tíz nap telt el a két csapat pasaréti összecsapása óta, a bajnokság szombati játéknapján újra találkozott a Vasas Akadémia és a Sopron Basket. Bach Bogi pontjaival kezdődött a soproni visszavágó, melyet követően a negyed feléig fej-fej mellett küzdöttek a csapatok. Ezt követően ellenfelünk begyújtotta a rakétákat, és tíz pontos előnyt kovácsolt össze. Szorosabb párharcot hozott a második játékrész, a Sopron azonban nem engedte közelebb magához a Vasast sőt, minimálisan növelni tudta a különbéget a félidőre.

Forrás: MKOSZ
Forrás: MKOSZ

52-39-es állásnál folytatódott a találkozó, lányaink érezték, semmi sincs még veszve. Feljavult a védekezésünk, Bri Fraser és Papp Dia vezérletével pedig támadásban is hatékonyak voltunk, így a harmadik negyedet egy ponttal nyerte a Vasas. A remekül játszó Madár Eszti hármasával kezdődött a záró felvonás, lányainkon azonban látható volt már a fáradtság. Összességében emelt fővel távozhatunk Európa egyik legjobb csapatának otthonából, ahol 89-69-es vereséget szenvedtünk.

„Sok dolgot mutatott ma nekünk a Sopron, amelyekből tanulni kell. Két magas hőfokú mérkőzés után is motiváltan léptek pályára, mindig a legjobbat igyekeznek nyújtani. Ezt a filozófiát kell megérteni minden fiatal játékosnak ahhoz, hogy fejlődjenek. Voltak jó periódusaink a mai napon is, a fejlődést látható játékunkon, mellyel elégedett lehetek. Hosszú szünet után is jól tértünk vissza, de még meg kell találnunk az igazi ritmusunkat. A fontos mérkőzések most következnek számunkra, melyekhez ez a találkozó felkészülést nyújtott” – értékelt a mérkőzés végén a Vasas Akadémia vezetőedzője, Milos Pavlovic.

Sopron Basket – Vasas Akadémia 89-69 (25-15, 27-24, 18-19, 19-11)