Kadett csapatunk két mérkőzést játszott a hétvégén. Az idősebb korosztályban is érintett együttes a BKG ellen lépett pályára a junior bajnokságban, ahol egy remek első félidőt követően ellenfelünk ránk tudta erőltetni akaratát. Nem sikerült ugyanez a Csata DSE-nek a kadett bajnokságban, amit lányaink magabiztos játékkal tudtak megnyerni.

Junior mérkőzésünket kifejezetten jól kezdtük, zavart tudtunk okozni ellenfelünk zóna védekezésében, ráadásul a játékosok remekül megoldották az egyéni feladatokat támadásban és védekezésben egyaránt. Ennek köszönhetően tíz pontos előnyre tettünk szert félidőre. Gyökeresen megváltozott játékunk a szünet után, a BKG sok könnyű kosarat dobhatott és nem szedtük jól a lepattanókat. Bár több formációt is kipróbáltunk, nem találtuk a ritmust, így nem számíthattunk jó végeredményre. Újabb remek példa ez a találkozó arra, hogy negyven percen keresztül kell harcolni – mondta a csapat edzője, Nenad Markovic.

BKG – Vasas Akadémia 52-37

Úgy gondolom, ez volt az eddig legjobb mérkőzésünk az idei szezonban. Nemcsak azért mert nyertünk, hanem mert végig koncentráltak voltunk és mindenki kivette a részét a sikerből. A legutóbbi Csata elleni meccset húsz ponttal veszítettük el és mindössze 34 pontot dobtunk, azonban a mai találkozó teljesen más volt. A lányok száz százalékot nyújtottak a pályán és mindent sikerült végrehajtani, amit előzetesen megbeszéltünk és augusztus óta gyakorlunk. Nagyon elégedett vagyok, jó volt látni a fejlődést és az örömöt e győztes meccs után – értékelt Nenad Markovic.

Vasas Akadémia – Csata DSE/A 60 – 50
Pontszerzők:
Vasas Akadémia: Szoboszlai M. 4, Szabó E., Dévai B. 5, Schannen Z 2, Horváth B., Mayr L. 3, Bartos D.,Bori L. 4, Szoboszlai L. 11, Kendelényi L. 11, Kárpáthegyi L. 8, Csercsa E. 12