A Nyuszi Kupában érdekelt Vasas Bolhák U11/B csapata kezdi megszerezni a mérkőzés rutinját. Ruska Norbert tanítványai napról napra fejlődnek, egy győzelmet is bezsebeltek már.

„A csapatnak ez volt mindössze a második mérkőzése, így hatalmas izgalommal vágtunk neki. Az első negyedben még kerestük önmagunkat, kissé rémülten és kapkodva játszottunk, azonban a második negyedre ezt sikerült levetkőznünk és önfeledten játszottuk azt, amit eddig tanultunk. A védekezésünk kiváló volt ebben és a harmadik negyedben is. Az utolsó felvonásra sajnos elfogyott a koncentráció, hagytuk, hogy ellenfelünk többször is helyzetbe kerüljön, mi pedig könnyű helyzetekben rontottunk. Összességében büszke vagyok a csapatra, jól játszott mindenki. A mérkőzésen kiemelkedő játékot produkált Klemencsics Sára (15 pont), Törő Zorka, aki a csapat legfiatalabb játékosaként az egyik legnagyobbat küzdött és a csapat egyik vezére volt, valamint Sárga Emese, aki kiválóan védekezett egész mérkőzésen” – mondta a csapat edzője, Ruska Norbert.

Vasas Bolhák – Vasas Törpék 52-10 (7-5, 18-2 + 5, 10-0, 12-0)
Pontszerzők:
Vasas Bolhák: Sárga Emese 4, Czeizler Szofi, Maszlag Katinka, Gulyás Hanna 3, Csépai Veronika 5, Törő Zorka 6, Fábián Laura 2, Gergely Lujza 4, Kuntzl Anna 7, Zeitvogel Glória 6, Klemencsics Sára 15

„Egy jóval erősebb csapat ellen játszottuk a második mérkőzésünket. Érezhetően meg voltak szeppenve a lányok, amiért fiúk ellen kellett játszani. Az első negyedben rengeteg labdát adtunk az ellenfélnek, így hamar nagy lett a különbség. A második negyedre átestünk a kezdeti sokkon és sikerült megnyerni a negyedet. A támadójátékunk feljavult, a védekezésünk pedig ismét szuperált. A második félidő elején mi fejben még máshol jártunk, sorra adtuk el a labdákat és ezzel igencsak megnehezítettük a feladatunkat. A végjátékban egy jobb és összeszedettebb játékkal tudtunk játszani egy szoros negyedet. A vereség ellenére rengeteget tudtunk tanulni a mérkőzésen. A mérkőzés legjobbja Sárga Emese volt, aki a csapat vezére volt és mind támadásban, mind védekezésben kiemelkedőt nyújtott. Összességében az egész csapatra büszke vagyok, mindenkinek sikerült magát felülmúlnia, ez pedig biztató a jövőre nézve” – értékelt Ruska Norbert.

Fillér Gekkók – Vasas Bolhák 59-20 (24-2, 5-8 + 2, 16-0, 9-8)
Pontszerzők:
Vasas Bolhák: Sárga Emese 8, Czeizler Szofi, Maszlag Katinka, Gulyás Hanna ,Csépai Veronika, Törő Zorka 1, Fábián Laura 1, Gergely Lujza, Kuntzl Anna 2, Zeitvogel Glória, Klemencsics Sára 8