Kadett/A csapatunk két találkozót játszott az elmúlt néhány napban. Pénteken a junior korosztályban mutathatták meg tudásukat Nenad Markovic tanítványai, akik a Szegedi KE U18 ellen tudtak szoros meccset nyerni, majd vasárnap saját korosztályukban a Darazsak Sportakadémia/A otthonában egyetlen ponttal maradtak alul.

A pénteki junior mérkőzések nincsenek ideálisan időzítve számunkra, hiszen a csapattal a kadett bajnokságra fókuszálunk, így akarva-akaratlanul nem tudunk olyan intenzitással játszani. Kemény mérkőzés volt, de sikerült 40 percen keresztül irányítani a pályán. Néhány apró hibánknak köszönhetően saját magunknak nehezítettük meg a találkozót, amit végül sikerült megnyernünk. Ha azt nézzük, hogy ezzel a felállással most játszott először együtt a csapat, elégedettnek kell lennünk, jól kezelték a lányok a keretben történt változásokat – mondta a csapat edzője, Nenad Markovic.

Szegedi KE U18 – Vasas Akadémia/B 63 – 66 (14-17, 15-23, 20-12, 14-14)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia: Tóth F. 15/3, Szabó E. 8, Bori L. 10, Polt G., Ács-Sánta K., Pácza B. 16/6, Csercsa E. 8, Marton Sz. 4, Karli D. 3, Béres-Nagy Sz. 2, Vértes V.

Úgy gondolom, hogy a vasárnapi kadett meccsünk volt az eddigi legjobb teljesítményünk. Koncentráltan és okosan játszottunk, kitettük a szívünket a pályára. Nagyon jól válaszoltunk az ellenfél zóna védekezésére, ami külön örömmel tölt el. Persze voltak hibák, de remekül reagáltuk le őket. Ezek miatt nagyon büszke vagyok a csapatra. Az eredmény nem mindig a legfontosabb, főleg az utánpótlásban. Megvolt a lehetőségünk a győzelemre, de ezúttal nem tudtunk nyerni. Készülünk a következő fordulóra, a fejlődés szemmel látható és ha ilyen mentalitással folytatjuk a munkát nem kérdés, hogy az eredmény is jönni fog – értékelt Nenad Markovic.

Darazsak Sportakadémia/A – Vasas Akadémia/A 60 – 59 (16-9, 13-22, 20-12, 11-16)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia: Kárpáthegyi L. 8, Mayr L. 9, Bori L. 20, Szabó E. 4, Csercsa E. 2, Tóth F. 8, Marton Sz. 5, Pácza B. 3/3, Szíj-Krisánszky Z., Vértes V.