Hullámzó mérkőzést játszott U18-as csapatunk a junior bajnokság piros csoportjának rájátszásában az Atomerőmű KSC Szekszárd ellen. Jól kezdtük a találkozót, ellenfelünk azonban a második negyed felénél átvette az irányítást, amit nem volt hajlandó kiadni a kezéből.

“Sajnos a tény, hogy egy remek első félidőt játszottunk, ahol a saját játékunkat tudtuk játszani jó blokkokkal, pontos passzokkal és hatékony befejezéssel nem volt elég ahhoz, hogy a mérkőzést is megnyerjük. A második negyedben 16 perc játékot követően úgy gondoltam, hogy a rotáció mélyítésével plusz lendületet tudunk hozni a játékba. Négy perc alatt 15-3-as futással reagált a Szekszárd, amivel nemcsak a játékrészt nyerte, hanem a félidőre is előnnyel mehetett.”“Volt mit átbeszélni az öltözőben, a lányok összeszedték magukat, hiszen öt perc játékot követően a harmadik negyedben újra kiegyenlítettünk. Ezt követően azonban újabb hullámvölgy következett, ami az utolsó játékrész elején is jelen volt. Tizenegy pontos hátrányból sikerült felállnunk, koncentrált játékkal fel tudtunk zárkózni, ellenfelünk azonban nem adta ki kezéből a győzelmet. A sok hibát részünkről a 23 eladott labda mutatja a legjobban, és bár volt 17 támadó lepattanónk, nem sikerült mindet pontokra váltanunk. Elemeznünk kell a hibákat, dolgozunk tovább az edzéseken. Szépen fejlődnek a lányok, tudunk ennél jobb meccset is játszani. Külön kiemelném Dúl Terka (21 IBM, 20 pont, 4/7 hárompontos, 3 assziszt), Siklós Dorottya (12 IBM, 11 pont, 5 lepattanó, 5 kiharcolt fault, 3 assziszt) és Kun Rita (13 IBM, 6 pont, 11 lepattanó) játékát” – mondta a csapat edzője, Igor Skocovski.

Atomerőmű KSC Szekszárd – Vasas Akadémia 70-64 (12-18, 26-13, 17-19, 15-14)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia: Antal F., Van Rijs L. 4, Dúl T. 20, Siklós D.11, Van Rijs D., Kuncz P. 13, Lőrinczy P., Nagy L. 6, Kun R. 6, Vukmir A., Kuncz B. 2, Tóbel L. 2
Atomerőmű KSC Szekszárd: AndinH. 6, Bárányos F., Renczes R. 10, Sámóczi Zs., Miklós M. 25, Horváth D. 11, Haag P., Németh L. 6, Holcz R. 12, Sinka N.