Szoros rajtot követően egy remek második félidőt produkált felnőtt csapatunk hazai pályán, aminek köszönhetően magabiztos, 78-62-es győzelmet aratott a VBW CEKK Cegléd ellen.

Hosszabb kihagyás után újra kezdőbe került a hazaiaknál Madár Eszti, aki sérülés miatt volt kénytelen szünetet tartani. Smailbegovic Nadia kosarával kezdődött a mérkőzés, mindkét csapat a tétnek megfelelő hőfokon égett. Cooper pontjaival át tudta venni a vezetést a CEKK, ám Madár Eszti támadólepattanóját követően üresen maradt a palánk alatt. Kihasználtuk a ceglédi rövidzárlatot, 10-3-ra módosítottuk az eredményt, ekkor azonban ellenfelünk is magához tért. Smailbegovic Nadia újabb találata nyugtatta meg egy kicsit a hazaiakat, becsúszott azonban néhány hiba a játékunkba. Izgalmas első negyedet hozott a találkozó, ami a CEKK-nek sikerült jobban, Turudic találatával ugyanis a vendégek átvették a vezetést.

Rakita hármasával növelte előnyét ellenfelünk, Katrina Pardee kettő plusz egy akciója azonban szorosan tartotta az eredményt. Papp Dia és Madár Eszti két és fél perc játék után kaptak újra lehetőséget, ami láthatóan lendületet adott csapatunknak. Mindketten eredményesek tudtak lenni, az előny így újra a Vasas kezébe került. Egy jó védekezést követően Salamon Zsófi vette át az adogató szerepét, Szerencsés Tamit találta meg üresen centerünk a palánk alatt. Ceglédi időkérést követően Madár Eszti triplája ugrasztotta talpra a hazai publikumot, rakétát gyújtott a Vasas. Hét pontot szereztünk szűk két perc alatt, ami újabb vendég időkérést eredményezett. Kapkodni kezdett ellenfelünk, ami nekünk kedvezett. Állandósulni látszott a kétszámjegyű különbség, Milos Pavlovic azonban a szünet előtt még magához hívta lányait, hogy növelni tudjuk az előnyt. Cooper törte meg a hosszú csendet vendég oldalon, sajnos rosszul használtuk a csapatfaultokat az utolsó másfél percben, aminek köszönhetően zárkózni tudott a CEKK. Katrina Pardee ellen ráadásul sportszerűtlent fújtak a játékvezetők. Tíz alá tudott zárkózni ellenfelünk a szünetre, de az irányítás a mi kezünkben maradt.

Nem kötött fegyverszünetet egymással a két csapat az öltözők előtt, ennek ellenére szűk két percig nem született kosár a harmadik negyed elején. Turudic járt először sikerrel, majd Cooper is eredményes tudott lenni a hárompontos vonalon túlról. Az első hazai pontokra három percet kellett várni, ekkor Papp Dia látta meg a befutó Madár Esztit. Hátukra vették a CEKK-et a légiósok, ám Papp Dia vezérletével fiataljaink felvették a kesztyűt. Bura büntetői hozták közelebb a ceglédieket, Budácsik Dorka azonban ellenfele feje fölül csent labdát és talált gyűrűbe a túloldalon. Szépen járt a labda lányaink kezében, két látványos akciónak köszönhetően növeltük a különbséget ismét 10 pontra, majd Szerencsés Tami büntetői is célba értek. Smailbegovic Nadia már a második fontos tripláját értékesítette, Katrina Pardee remek védekezésének köszönhetően pedig Szerencsés Tami rohanhatott az üres gyűrű felé. Eredményes játékunknak köszönhetően 17 pontra növeltük az előny az utolsó játékrészre.

Szerencsés Tami újra kamatoztatni tudta sebességét, ráadásul a következő támadásnál a vendégek egyik legjobbja, Turudic beütötte az ötödik személyi hibáját. Szépen gazdálkodtunk előnyünkkel, ami egyre jobban bosszantotta a vendégeket. Lányaink az utolsó tíz percben is nagy lendülettel játszottak, harcoltak minden labdáért, amit meghálált a hazai közönség. Nem akart összejönni a húsz pont különbséget jelentő találat, pedig több lehetőségünk is volt. Helyette Horváth büntetőivel zárkózott a CEKK, de Tóth Orsi kettő plusz egy akciója végre megtörte az átkot. A pálya minden szegletén uraltuk a játékot, támadásban és védekezésben is nagyon magabiztosak voltak Milos Pavlovic tanítványai. Nem maradt megválaszolandó kérdés a végjátékra, megérdemelten szólt a lelátóról a szép volt csajok. A Vasas Akadémia 78-62-re győzött hazai pályán, amivel megelőzte a tabellán aktuális ellenfelét.

Tudtuk, hogy nagy súlya van a mai mérkőzésnek, talán ez miatt kezdtünk kicsit bizonytalanul. Alapvető dolgokban vétettünk hibákat, ebből gondolom, hogy görcsösek voltunk, de a védelem hibáit támadásban javítani tudtuk és szoros meccset játszottunk. Ezt követően volt egy remek második negyedünk, de sajnos itt is hullámvölgybe kerültünk a végén. Minden meccsnek megvannak a mélységei és magasságai, nem mindegy azonban, hogy kezeled ezeket és hogyan tudod a csapattársaidat átlendíteni egy-egy holtponton. Összességében úgy gondolom, jobban akartuk ma a győzelmet, a kitartó küzdelem pedig meghozta az eredményt. Végre lepattanózásban is jól teljesítettük és szépen járattuk a labdát, ennek ellenére még jobban szeretném bátorítani a játékosokat, az üres dobásokat el kell vállalni. Ez a magabiztosság egy kicsit hiányzik még, de nehéz időszakon vagyunk túl. Meg kell tartanunk ezt a lendületet, hiszen további négy fontos meccs vár ránk, szeretnénk egy öt mérkőzéses győzelmi szériát magunkénak tudni – nyilatkozott a mérkőzés végén Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia vezetőedzője.

Vasas Akadémia – VBW CEKK Cegléd 78-62 (16-17, 20-10, 23-15, 19-20)

Fotó: Jani Martin