Komoly megmérettetés várt U18/A csapatunkra a hétvégén, Igor Skocovski lányai az NKA Pécset látták vendégül a junior bajnokság rájátszásának kezdetén. Magabiztosan léptünk pályára, ami meg is hozta az eredményt.

„A rájátszás első mérkőzésén rögtön a legerősebb riválissal nézhettünk farkasszemet, örülök, hogy ilyen szépen teljesítettünk. Nagyon jól kezdtük a találkozót, öt perc játék után hat pontos előnyre tudtunk szert tenni. Stabil volt a támadás és védekezésben is jól mozogtunk, melynek köszönhetően 18-10-re nyertük az első negyedet. A második játékrészben kicsit visszaesett a védekezésünk, de támadásban továbbra is oda tette magát a csapat, ezért növelni tudtuk előnyünket félidőre, kétszámjegyűre nőtt a különbség. Hullámzó folytatást hozott a folytatás, többször is hibáztunk támadásban, nem találtuk a megfelelő játékot a pécsiek ellen. Védelmünk azonban továbbra is a helyén volt, ezért ellenfelünk csak minimálisan tudott közeledni. Az utolsó negyedben úrrá lett a csapaton a fáradtság, de büszkén mondhatom, fejben ott voltak a lányok és sikeresen hajtották végre a taktikai utasításokat. Az utolsó két perc hozott még némi izgalmat, hat pontra fel tudott jönni a Pécs, de sikerült megtartani előnyünket és megnyerni a találkozót. Gratulálok a lányoknak, mert kiváló és minőségi munkát végeztek a pályán. Gelei Karola (26 IBM, 23/6 pont, 8 lepattanó, 4 assziszt, 7 kiharcolt fault), Kádár Orsolya (18 IBM, 20 pont, 7 lepattanó, 1 blokk) és Aho Tyra (15 IBM, 10 pont, 5 lepattanó, 1 szerzett labda, 9 assziszt) voltak a csapat vezérei, nekik külön jár a dicséret” – értékelt a csapat edzője, Igor Skocovski.

Vasas Akadémia – NKA Pécs 72-62 (18-10, 20-17, 13-15, 21-20)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia: Bartos B., Van Rijs L. 5, Kádár O. 20, Van Rijs D. 4, Hámori B. 10, Gelei K. 23/6, Aho T. 10, Örsi K., Ulrich Z., Láng-Miticzky B.
NKA Pécs: Laczkó S. 16/12, Rátkai E. 14/6, Tőczik B, 4, Szakolczi D. 7, Kohn P. 7, Nagz R. 1, Fekete L., Olawuyi A. 13, Szantner Sz., Árvai N., Simon D.