Kadett/B csapatunk két mérkőzést játszott a hétvégén, lányaink pedig  remekül teljesítettek. Mindkét találkozón sikerrel jártunk, ráadásul a fejlődés is szemmel látható a csapaton.

“Az első negyed lendületes és célratörő játéka után ellenfelünk zóna védekezésre váltott, melyre lendületes gyors támadásokkal és hatékony védekezéssel reagáltunk. A harmadik negyedben volt egy öt perces rövidzárlat, és rengetegszer dobtuk a védők kezébe a labdát, de ezek nem befolyásolták érdemben a végeredményt. Statisztikai mutatói alapján kiemelném Borát (19 pont, 64%-os mezőny dobás, 22 IBM), Esztit (8 szerzett labda, 20 IBM), Szofit (15 pont, 5 kiharcolt fault) és Rékát (14 pont). Sokat fejlődött a csapat védekezési feladatokban és zóna elleni támadásokban. Gratulálok a lányoknak” – mondta a csapat edzője, Kertész Dávid.

Kanizsai Vadmacskák SE – Vasas Akadémia/B 53-77 (16-27, 8-20, 18-8, 11-22)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia/B: Kohán P. 3, Herzog B. 19, Benyovszki P. 4, Igaz E. 8, Kemény Sz. 15, Halász L., Varga P. 5, Fogarasi K. 9, László R. 14

“Egy másik fiatal és képzett csapattal találkoztunk, de egyéni kvalitásokban jobbak voltunk ezen a napon. A sok eladott labda megmaradt erre a találkozóra is, de amikor zónára váltott ellenfelünk, érett játékot mutatva találtuk meg társainkat. A harmadik negyed eleje ma is kritikus volt, de a félidőig összegyűjtött 23 pontos előnyből sok megmaradt. Ezen a mérkőzésen már látszott a fáradtság a lányokon, de küzdöttek a végéig. Statisztika alapján dicséretet érdemel Benyovszki Petra (6/6 mezőny dobás) és Eszti (5 szerzett labda, 5 gólpassz). Továbbá többen léptek előre magukhoz képest. Pati egyre biztosabb játékot mutat, Bora meccsről meccsre egyre jobban meghatározóvá és magabiztossá válik, Varga Petra is lépdel fölfelé, Kincső kimagasló mezőnyvédekezése mellett ma támadásban is sokat tett le és Réka is megmutatta, hogyan lehet két dobott pontból is 11 IBM-et összehozni. Gratulálok a kilenc játékosnak, akik lejátszották ezt a hétvégét, nagy munka volt” – értékelt Kertész Dávid.

Vasas Akadémia/B – Darazsak Sportakadémia/B 54-39 (16-10, 19-2, 8-16, 11-11)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia/B: Kohán P. 2, Herzog B. 10, Benyovszki P. 12, Igaz E. 8, Kemény Sz. 4, Halász L., Varga P. 8, Fogarasi K. 8, László R. 2