Augusztus végén felnőtt csapatunk is megkezdte a felkészülést a 2022/23-as szezonra, Milos Pavlovic együttese körül sok minden változott a nyár során. A keretet tekintve több távozó és érkező játékos is volt, amiről később beszámolunk, ám az összhang és a jó energia megmaradt. Fővárosi riválisokkal készült az elmúlt bő két hétben a felnőtt gárda, amiről vezetőedzőnk pozitívan vélekedett.

„Augusztus elején, egészen pontosan 8.-án kezdtük meg a felkészülést az eddig megszokott módon. A válogatott szereplések és keret változása miatt ismét fiatal játékosokkal együtt edzetünk. Budácsik Dorka is később csatlakozott hozzánk, ami tovább nehezítette a csoportos munkát. 3×3-as szereplése miatt elsőszámú irányítónk, Papp Dia is kihagyni kényszerült az első heteket, mondanom sem kell, hogy nagy kihívás volt megszervezni a taktikai elemeket egy ilyen kulcsszereplő nélkül. A fiatalok számára is új volt a közeg, 3-4 junior játékost építettünk be a felnőtt keretbe, akik számára nagy váltást jelentett a felnőtt terhelés. A felsorolt okok miatt az első hetekben az egyéni képzésé volt a főszerep, aminek köszönhetően mindenki egyénre szabott feladatokat kapott. Két légiósunk közül Katrina rögtön el tudta kezdeni a közös munkát, aminek nagyon örültem. A másik légiósunk, Schaquilla még nem áll készen a játékra, de hamarosan ő is csatlakozhat a csapathoz. Nem mondható tehát zökkenőmentesnek az elmúlt időszak és még mindig nem teljes a keret, de ismernek már annyira Pasaréten, hogy a kifogások helyett inkább a befektetett munkában hiszek” – mondta a Vasas Akadémia vezetőedzője, Milos Pavlovic.

„A felkészülési mérkőzések alatt sok pozitív dolgot mutattunk, amire joggal alapozhatunk majd a szezon során. Természetesen a hibák is napvilágot láttak, melyet javítanunk kell a szezon kezdete előtt. Az biztos, hogy össze kell még csiszolódnia a csapatnak, hiszen a három junior játékossal és a két légióssal kijelenthetünk, hogy a csapat fele új. A szakmai stáb számára is kihívás megtalálni az újoncokban azt, miben jók igazán, valamint a játékosoknak is idő kell ahhoz, hogy alkalmazkodjanak az itt működő rendszerhez. Az első mérkőzéseket javarészt junior és fiatalabb korosztályú játékosokkal játszottuk, ami azért nem a valós képet tükrözi. Természetesen elégedett vagyok a mutatott játékkal és akaraterővel, jó látni, hogy a fiatalok szemében és a tűz és minden nap fejlődni akarnak. A BKG ellen magabiztosan tudtunk nyerni, de mint minden felkészülési meccsen itt sem az eredmény, hanem a pályán nyújtott teljesítmény számít. A második találkozót a BEAC ellen játszottuk, ami szintén rendkívül hasznos volt, hiszen egy nagyon gyors, pörgős csapatról van szó, ahol belső poszton sem a klasszikus értelemben vett magasemberek játszanak. Lesznek hasonló csapatok a bajnokságban, így sok tanulságot leszűrhettünk ebből a meccsből, amit szintén sikerült megnyerni. Ezt követően fontos állomáshoz érkeztünk, hiszen azzal a Csatával játszottunk, aki ellen majd szeptember 24.-én kezdjük a bajnokságot. Mindkét oldalon voltak hiányzók, itt is láttam néhány játékelemet, amiben még fejlődnünk kell az elkövetkezendő időszakban. Tegnapi mérkőzésünkön a TFSE ellen nagyon jól működött a támadójátékunk, aminek nagyon örültem, hiszen az elmúlt években sokszor épp a pontgyártással akadt gondunk. Jó úton van tehát az offenzív rész, szeretném ha védekezésben is 60 pont körül tudnánk tartani az ellenfeleket” – emlékezett vissza az eddigi találkozókra vezetőedzőnk.

„Összességében elégedett lehetek a látottakkal, a lányok mindent megtesznek a jó bajnoki szereplés érdekében. Nyilván voltak és vannak hátráltató tényezők, de sem a csapat, sem a szakmai stáb nem keres kifogásokat. Napról napra jobbak vagyunk és nagyon jó úton haladunk. Azt szeretném, ha nagy önbizalommal és bátran vágnánk neki az előttünk álló kihívásoknak, hiszen egy meccsen bárkit le lehet győzni, mi pedig bizonyítottuk már, hogy nagy dolgokra is képesek vagyunk” – zárta az interjút Milos Pavlovic.