Hétvégén rendezték a Kenguru Kupa 8. fordulóját, melynek köszönhetően a Vasas Bolhák ismét lendületbe jöhettek. Az első találkozón akadt még pár hiba, de a másodikat meggyőző játékkal tudtuk megnyerni.

„Bátortalanul kezdtük a TFSE elleni mérkőzést. A helyzeteinket nem használtuk ki, nem elég agresszívan támadtuk a gyűrűt és nem értünk vissza védekezésben. Igyekeztünk ezeken változtatni, ami a mérkőzés haladtával egyre inkább sikerült. Az ilyen mérkőzés rendkívül hasznos, mivel még inkább le tudjuk szűrni a hibáinkat és tudunk belőlük tanulni” – mondta a csapat edzője, Ruska Norbert.

TFSE – Vasas Bolhák 56-35 (18-4, 18-15, 14-6, 6-10)
Pontszerzők:
Vasas Bolhák: Horváth Mira 6, Horváth Dorka 6, Balázs Hanna 4, Ales Míra 3, Détári Dorka 3, Csépai Veronika 3, Gergely Lujza 3, Sárga Emese 2, Kozeschnik Dorka 2, Koncz Lili 2, Horváth Emma 1, Hujber Anna

„A Ziccer Bocsok elleni mérkőzés előtt átbeszéltük a lányokkal, mire kéne odafigyelni jobban támadásban és védekezésben egyaránt. Ennek tudatában kezdtük el a meccset és egy lehengerlő első negyeddel indítottunk, melyet megnyertünk 19-0-ra. Sajnos a második negyedben már nem voltunk ennyire koncentráltak, nem védekeztünk úgy, ahogyan tudunk. Könnyelműek voltunk, s a félidei büntetőket sem dobtuk jó százalékkal. Szerencsére ez csak egy apró megingás volt részünkről és a második félidőt könnyen nyertük 42-8-ra. Ez egy felszabadult örömjáték volt a lányoktól, amire nagy szükségük volt. Gratulálok mindenkinek, mert mindenki igyekezett a tőle telhetőt megtenni. Emellett kiemelném Horváth Mira, Balázs Hanna, Sárga Emese, Horváth Dorka és Remete Zsófi remek teljesítményét” – értékelt Ruska Norbert.

Vasas Bolhák – Ziccer Bocsok 72-23 (19-0, 11-15, 21-4, 21-4)
Pontszerzők:
Vasas Bolhák: Horváth Dorka 18, Remete Zsófia 14, Sárga Emese 11, Balázs Hanna 11, Horváth Mira 8, Horváth Emma 2, Détári Dorka 2, Gergely Lujza 2, Hujber Anna 1, Koncz Lili 1, Kozeschnik Dorka 1, Székely Csenge 1