Hétvégén rendezték Pasaréten a Nyuszi Kupa újabb fordulóját, ahol a legkisebbek tehették próbára magukat és mutathatták meg a nagyvilágnak, hogy mennyit fejlődtek az utóbbi időben. A kis palánták remekül teljesítettek, így nemcsak a szülők, hanem az edzők is büszkék lehetnek mindenkire.

Hihetetlen büszkék az edzők a Vasas Törpékre, hiszen hatalmasat küzdöttek a lányok. A mostani két meccsen lehetett látni rajtuk igazán, hogy mennyit fejlődtek szeptember óta csapat szinten és a játék különböző elemeiben, mint például az agresszív védekezés vagy a lepattanózás. A fejlődés további ékes bizonyítéka, hogy labdavezetés közben a Törpék fel-fel emelgették már a fejüket, előre passzoltak a társaknak, így néhány kosár is született ezekből a helyzetekből. Meccs végén persze volt pár szomorú arc, viszont nagyon büszkék lehetnek magukra a lányok, hiszem óriásit küzdöttetek a pályán, amiért mindkét meccs felért egy-egy győzelemmel.

A Csík Tigrisek a Budenz-zel kiegészülve vágtak neki a Nyuszi Kupának. Az első mérkőzésen ugyan sikerült egyetlen ponttal alulmaradni, azonban harciasságban egyáltalán nem volt hiány. A második mérkőzésen sok szép passz, labdaszerzés következtében egyre több játékos tudott pontot szerezni ziccerből és közeli dobásokból. Ennek meg is lett az eredménye, hiszen egy győzelmet is bezsebltek.

Külön öröm volt a Vasas Bolhák számára ez a forduló, mert több olyan játékos is tudott játszani, akik az utóbbi időben betegség vagy egyéb okok miatt kevesebb játéklehetőséget kaptak. két olyan mérkőzést tudtak játszani a gyerekek, ahol mindenki megmutatta, hogy az előző fél év alatt mennyit tudott fejlődni. A fiataloknak ezen mérkőzések iszonyat fontosak, mert más inger éri őket, mint az edzéseken. Ez a fajta kultúra tanulása is fontos, mert magasabb korosztályokban ezek már mindennaposak lesznek a számukra. Rózsa Nati harciassága és aktív támadójátéka példaértékű volt a többiek számára, ám minden kis Bolha remekül teljesített.

A januári fordulóra ugyan nem sikerült teljes kerettel érkeznie a Fillér Delfineknek, ám edzőjük így is nagyon büszke lehetett a csapatra, a gyerekek ugyanis küzdöttek és hajtottak annak ellenére, hogy nem a szokásos felállásban játszottak egymás ellen. A lelkesedés és harciasság pedig sikerre vezetett.

A Vasas Rókák nagyon várták már ezt a fordulót, mivel sok játékosnak ez volt élete első mérkőzése. Ez meg is látszódott, nagyon izgultak a kosárpalánták, emellett mindenki nagy élvezettel játszott és ez a lényeg. A megilletődöttség ellenére a Rókáknak egy győzelmet is sikerült szerezniük, ami mindenképp egy pozitív visszajelzés és még több erőt ad a folytatáshoz.