Pontgazdag mérkőzésen kapott ki a Vasas Akadémia felnőtt csapata a Tippmix Női NBI/A bajnokság 4. fordulójában. A SERCO UNI Győr a tőlük elvárt módon tömte pontokkal a gyűrűt, de nem voltunk alárendelt szerepben.

Dombai és Papp Dia pontváltásával kezdődött a találkozó, ami után a győriek begyújtották a rakétákat. Bach duplájával és Török hármasával hamar öt pontra elhúzott a hazai együttes, ám Katrina Pardee és Papp Dia találataival zárkózni tudtunk. Fej-fej mellett küzdöttek a csapatok, de az előny végig ellenfelünk kezében volt. Másfél perccel az első negyed vége előtt Smailbegovic Nadia büntetői hozták meg az áttörést (14-15), ám nem tartott sokáig a Vasas kispadjának öröme. Az utolsó bő egy percben csak büntetőből született kosár, sajnos a győriek dobhatták mind a négyet. Három pontos hátrányból vártuk a folytatást, Schaquilla Nunn pedig szinte azonnal egyenlített egy kettő plusz egy akcióval. Papp Dia pontjainak köszönhetően ismét át tudtuk venni a vezetést (20-21), ezt követően azonban megakadt támadójátékunk. Williams vezetésével lépéselőnybe kerültek a hazaiak, amit Dubei triplája koronázott meg, tíz pontos különbséget tett a két csapat közé a Győr. Szerencsés Tami és Smailbegovic Nadia találataival igyekeztünk zárkózni, amit ellenfelünk nem igazán engedett. 17 pont is volt már a különbség, amikor Papp Dia és Madár Eszti két gyors kosara újabb energiákat szabadított fel csapatunkban. A második negyedet Schaquilla Nunn büntetői zárták, ami be is állított a 48-35-ös félidei eredményt.

Jobban kapta el a rajtot a Győr a szünet után, kialakítva ezzel a legnagyobb különbséget a meccsen (58-40). Légiósaink hozták meg az áttörést, Katrina Pardee és Schaquilla Nunn megállíthatatlannak tűntek a harmadik negyedben, ketten összesen 17 pontot szereztek öt perc alatt, amivel a 18 pontos különbség mindössze 6-ra csökkent. Védelmünk is a helyén volt, hiszen Dombai kosara egy közel négyperces gólcsendet tört meg győri oldalon. Újra nyíltsisakos küzdelem alakult ki és hősies zárkózásnak köszönhetően mi voltunk lélektani előnyben. Sajnos nem engedett közelebb magához a Győr, apránként tudták növelni előnyüket. Sokkal jobban megbecsülték a folytatásban a labdát a hazaiak, aminek meg is lett az eredménye. Az utolsó játékrészre visszaállították a kétszámjegyű különbséget. Még itt sem adtuk fel, Smailbegovic Nadia dupláját Papp Dia hárompontosa követte, a vendég kispad pedig töretlenül buzdította a csapatot. Hátára vette csapatát a két ligós a túloldalon, Williams és Ellenberg vezérletével igyekezte továbbra is kézben tartani az irányítást a Győr. Négy és fél perccel a vége előtt Szerencsés Tami duplájával beköszöntünk tíz alá, a hazaiak azonban reagáltak nem engedtek minket közelebb. Nagyot küzdöttek lányaink gyakorlatilag a végső dudaszóig, a bravúr azonban sajnos ezúttal is elmaradt.

SERCO UNI Győr – Vasas Akadémia 93-85 (18-15, 30-20, 22-22, 23-28)

Fotó: MKOSZ