A Vasas Akadémia NBI/B-s csapata múlt hét végén megkezdte a bajnokságot az amatőr bajnokság Piros csoportjában. Ellenfelünk rögtön a tavalyi éllovas BKG Prima Akadémia volt, amely idén is bízik a végső győzelemben és feljutásban.

Tavalyi listavezetőhöz méltóan vágott neki a BKG a találkozónak, nyolc pontos előnyt sikerült kialakítaniuk fiatal csapatunk ellen az első negyedben. A kezdeti nehézségeket követően megkezdtük a felzárkózást, a találkozó középső periódusa kiegyenlített küzdelmet hozott, lányaink keményen harcoltak. Talán épp ennek köszönhető, hogy az utolsó negyedre a fáradság lett úrrá csapatunkon, melyet a rutinos játékosokkal tűzdelt BKG ki tudott használni.

“Fiatal csapattal jöttünk harcolni, tanulni és fejlődni. Nekünk ez a legfontosabb célunk. B ligában ebben az évben is kadett és junior játékosokkal fogunk játszani annak érdekében, hogy rutint szerezzenek a következő lépcsőfok eléréséhez. Elégedett voltam a harciassággal a védekezésben. Szerintem bátran játszottunk, de sok hiba van még. Dolgozunk és fejlődni fogunk” – mondta a csapat edzője, Krivacsevics Dragoljub.

BKG Prima Akadémia – Vasas Akadémia 69-47 (15-7, 18-16, 13-14, 23-10)