A gyerek bajnokság ötödik fordulóját ismét két győzelemmel zárta a Vasas Bolhák csapata. Lányaink a Zsíros Akadémia Kőbányát és a Zuglói Sasokat tudták felülmúlni.

“Az első mérkőzést a Zsíros Akadémia leány csapata ellen játszottuk. Nehezen indult a meccs, az első negyedben már 8 pontos előnye is volt ellenfelünknek. Nem találtuk az eddig megszokott játékunkat. Nehézkesen vittük fel a labdát, a védekezésbe is rengeteg hiba csúszott. Az első két negyedben Bodnár Sára, és Éber Janka kosarai tartottak minket meccsben. A félidőben a büntetődobásokkal egyenlítettünk. A szünetben rendeztük sorainkat, és a második félidőben mintha egy másik csapat ment volna fel a pályára. Elsősorban a védekezést emelném ki, aminek köszönhetően lendületet kapott támadójátékunk is. Bacsa Szonja kitűnő védekezésének és Marton Szilvi lepattanóinak köszönhetően több labdát is szereztünk. Támadásban Bodnár Sára és Bogdán Fanni mellett Sebestyén Mimi és Pátzay Saci kosarainak örülhettünk, de a csapat minden tagja hozzátett ehhez a győzelemhez” – mondta a csapat edzője, Pálvölgyi Anett.

Zsíros Akadémia Kőbánya Lányok – Vasas Bolhák 32-52
Pontszerzők:
Vasas Bolhák: Bodnár Sára 12, Bogdán Fanni 8, Sebestyén Emma 7, Marton Szilvi 6, Éber Janka 6, Zeibig Emma 5, Pátzay Sára 4, Varga Sára 2, Bilkei-Gorzó Franciska 1, Hollai Laura 1, Lakatos Jázmin, Bacsa Szonja

“Második mérkőzésünket a Zuglói Sasok fiúcsapat ellen játszottuk. Sajnos a lányok nagyon enerváltan és figyelmetlenül játszottak. Védekezésünk nehézkes és fegyelmezetlen volt. Ellenfelünk gyakorlatilag akkor dobhatott volna kosarat, amikor akart. Támadásaink kapkodósak, pontatlanok voltak. A játék eddig megtanult elemei közül szinte semmit nem láttam vissza a gyerekektől. Talán a fáradtság, valamint az elmúlt hetek sok munkája nyomta rá bélyegét játékunkra. Becsülöm a csapatot, hogy még így is minden negyedet meg tudtak nyerni, de a játék képe nem tetszett. Az egyetlen említésre méltó teljesítményt Pátzay Saci nyújtotta, aki az eddigi játékához képest hatalmas fejlődést mutatott mind védekezésben, mind támadásban. A két megnyert mérkőzéssel ismét feljebb léptünk, de a következő fordulóig rengeteg feladat vár még ránk. Gratulálok a csapatnak a győzelmekhez” – értékelt Pálvölgyi Anett.

Vasas Bolhák – Zuglói Sasok 49-20
Pontszerzők:
Vasas Bolhák: Bodnár Sára 14, Éber Janka 7, Bogdán Fanni 5, Pátzay Sára 5, Marton Szilvia 4, Varga Sára 4, Bacsa Szonja 3, Hollai Laura 2, Sebestyén Emma, Bilkei-Gorzó Franciska, Zeibig Emma