Délután rendezték a női NBI/A PlayOutjának harmadik fordulóját, a Vasas Akadémia 78-86-os vereséget szenvedett az ELTE-BEAC Újbuda ellen. 

Több, mint egy perc gólcsend után, Laklóth Anna pontjaival nyitott a BEAC, amire egy percre rá Tóth Orsi labdaszerzése, majd egyszerű ziccere volt a válasz Vasas oldalról. 9-7-es állásnál egy lepattanót követően Dombai Réka indult el a labdával, majd Böröndy Vivinek passzolva pontra váltották az emberelőnyös szituációt. Korán összegyűlt a csapatfaultunk, így Laklóth kosarával büntetőből kiegyenlített ellenfelünk. Négy ponttal elhúzott a BEAC, azonban a jó védekezésből szép kosarak születtek, így 21-20-ra átvettük a vezetést. Az utolsó percekben azonban újra a vendégek kaptak szárnyra, és négy ponttal újra elhúztak a negyed vége előtt.Hibákkal kezdtük a második tíz percet támadásban, amire ellenfelünk egy triplát is rátett. A negyed közepére ledolgoztuk hátrányunkat, feljöttünk egy pontra, amire Balogh Judit, a BEAC mestere időkéréssel reagált. Az időt követően hárompontos párbaj alakult ki, előbb Dombai Réka, majd Laklóth Anna is betalált a vonalon kívülről. Folytatódott az adok-kapok, egyik csapat sem tudott nagyobb előnyre szert tenni, Kostowicz utolsó másodperces kosarával azonban a vendégek szerezték meg a vezetést a nagyszünet előtt.Pontok tekintetében a harmadik negyed is csendesen kezdődött, közel másfél percet kellett várni az első kosárra. Ennek ellenére megérte várnia a Vasas szurkolóknak, ugyanis Bach Bogi hárompontosával, majd sikeres büntetőjével négy ponthoz jutottunk. Tóth Orsi folytatta a pontgyártást egy hármassal, mellyel hat pontos előnyre tettünk szert a negyed elején. Bach Bogi ismét eredményes volt a vonalon kívülről, így tizenegy pontos hazai előnynél Balogh Judit ismét időt kért. Közel négy perc után a BEAC megtörte gólcsendjét. Parázs hangulat alakult ki a pályán és a lelátón is, a vendégek pedig néhány perc alatt ledolgozták hátrányukat két pontra, így ezúttal Földi Attila kért időt négy perccel a negyed vége előtt. Kostowicz magáénak tulajdonította a büntetővonalat, a harmadik negyed végére 17 kísérletből 14-et értékesített, a vendégek pedig ismét elhúztak négy pontra.Két és fél perc alatt tíz pontra duzzadt a BEAC előnye, így jött a hazai időkérés. Dombai javított egy triplával. Földi Attila csapata zónára váltott védekezésben, és a Vasas nyolc pontra feljött a negyed közepére, amire a vendégek mestere időkéréssel reagált. Mindent egy lapra téve egész pályás letámadásra váltottunk az utolsó percekben, ami láthatóan megzavarta a BEAC-ot, azonban Kostowiczék nem engedték ki az előnyt a kezeik közül.

„Rendkívül gyengén védekeztünk, minden mérkőzésen van egy pár perces totális kihagyásunk, amit a BEAC minden egymás ellen játszott mérkőzésen kihasznált. Ma sikerült őket egy picit megszorítanunk, de sajnos ez csak erre volt elég, fordítani nem tudtunk” – mondta a Vasas Akadémia vezetőedzője, Földi Attila.

Vasas Akadémia – ELTE-BEAC Újbuda 78-86 (21-25, 23-20, 14-17, 20-24)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia: Bach B. 15/12, Böröndy V. 6, Vukov S. 8/6, Varga A. 7/3, Dombai R. 11/9, Tóth O. 7/3, Heljic S. 16, Karakasevic J. 8, Budácsik D., Smailbegovic N.
ELTE-BEAC Újbuda: Laklóth A. 11/3, Kostowicz S. 39/3, Dúl P. 2, Szabó D. 15/6, Kovács V. 4, Galántai A. 3/3, Beckley J. 10, György T. 2, Mandic J., Nagy E., Tóth D., Angyal N.