A Vasas Akadémia felnőtt csapata szombaton a bajnoki tabella második helyén álló Atomerőmű KSC Szekszárd otthonába látogat.

A múltheti MTK elleni győzelmet követően a hétvégén egy más súlycsoportot képviselő csapat ellen lépünk pályára. A Szekszárd mindössze három vereséggel a bajnoki tabella második helyén áll, és európai porondon is érintett. Az Európa-kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén épp tegnap kapott ki Zseljko Djokics csapata Lengyelországban.

„A liga egyik legjobb csapatáról beszélünk, tele jobbnál jobb játékosokkal. Nagyon nehéz dolgunk lesz, megpróbálunk minden tőlünk telhetőt megtenni” – mondta a Vasas Akadémia vezetőedzője, Földi Attila.

A Győr elleni, hazai találkozón agyrázkódást szenvedő Sara Heljic valószínűleg bevethető lesz már a hétvégén, azonban hiányzók így is lesznek: „Diákolimpia országos döntő van a hétvégén, így négy játékosunkkal nem számolhattunk a felkészülés során, és az utolsó pillanatig kérdés, hogy milyen kerettel állunk ki a Szekszárd ellen. Természetesen év elején vállaltuk azt, hogy a fiatal csapattal való szereplés okoz majd némi nehézséget a szezon során. Ragaszkodunk a koncepciónkhoz, így ha hiányzókkal is, megteszünk mindent, hogy tisztesen helyt álljunk erősebb ellenfelünkkel szemben” – tette hozzá Földi Attila.

A mérkőzés előtti teljes nyilatkozatot az alábbi linken lehet megtekinteni: https://www.youtube.com/watch?v=HBhI3GXY7cU

A mérkőzés 18:00-kor kezdődik a Szekszárd Városi Sportcsarnokban.