Túl vagyunk 11. fordulón a Tippmix Női NBI/A bajnokságban, féltávnál a Vasas Akadémia négy győzelemmel és hét vereséggel a tabella kilencedik helyén áll. Épphogy lecsúsztunk a Magyar Kupa szereplésről, ennek ellenére sok vidám pillanatot okoztak már lányaink az idei szezonban. A hétvégén a legjobbakkal mérkőzhetünk meg, ugyanis a Sopron Basket csapatához látogatunk.

Győzelemmel zártuk az idei bajnokság felét, a BKG-PRIMA Szigetszentmiklós ellen magabiztos teljesítményt nyújtottunk. A TFSE-MTK elleni hazai mérkőzésen múlott a Magyar Kupa részvétel, ami miatt talán egy picit csalódottak lehetünk, hisz oly közel volt. Szomorkodásra azonban nincs idő, a bajnokság folytatódik. Egyetlen megmérettetés vár még lányainkra karácsony előtt, a legjobbakkal csapunk össze.

Egy dolog biztosan nem változott hétvégi ellenfelünk háza táján pasaréti látogatása óta, a Sopron Basket továbbra is veretlen a magyar bajnokságban. Gáspár Dávid együttesét eddig a DVTK tudta megszorongatni, a diósgyőriek öt pontos vereséget szenvedtek december elején. Az európai kiírásban is remekelnek a soproniak, hat győzelemmel és három vereséggel holtversenyben állnak két másik csapattal a B csoport élén. A kötelező győzelem tehát nem a mi vállunkat nyomja, ami talán a a mi malmunkra hajthat egy kis vizet.

„Nyomás szempontjából az év legjobban várt mérkőzése jön számunkra. A bajnok otthonába látogatunk, így a mi vállunkat nem nyomja semmilyen teher. A motivációnk, hogy a legjobbat tudjuk nyújtani a bajnokság legjobb csapata és játékosai ellen. Megpróbálunk mindent kiadni magunkból, a lehető legszorosabb és legélvezetesebb mérkőzést szeretnénk játszani” – nyilatkozott a mérkőzés előtt Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia vezetőedzője.

A mérkőzés előtti teljes nyilatkozatot itt lehet megtekinteni.

A Sopron Basket – Vasas Akadémia bajnoki találkozó szombaton 18:00-kor kezdődik a Novomatic Arénában.