A magyar női U23-as 3×3 válogatott kiharcolta a továbbjutást, folytatás Indiában.

Múlt hétvégén rendezték az U23-as 3×3 Nations League utolsó két fordulóját Debrecenben. Böröndy Vivien személyében Vasas Akadémia játékos is szerepelt a női válogatottban, amely összesítésben a második helyen zárt a Nemzetek Ligája versenyében. Ez azt jelenti, hogy a lányok kiváltották jegyüket a szuperdöntőre, melyre szeptember végén, Indiában kerül sor.

 

„Imádok 3×3-azni, és úgy érzem nagyon összeszokott kis csapat lettünk a végére. Ez látszott is a teljesítményünkön, nagyot küzdöttünk azért, hogy kijuthassunk Indiába a szuperdöntőre.” – értékelt Vivi.

 

Az említett finálén hat válogatott vesz részt, a három legjobb ázsiai és a három legjobb európai csapat. A magyar lányoknak azonban nem India a végállomás: „Szeptember 22-23-án kerül sor a már előbb említett szuperdöntőre, utána utunk Kínába vezet, ahol az U23-as világbajnokság kerül megrendezésre Xi’an városában, október elején. Remélem, sokan szurkolnak majd nekünk itthonról, szeretnénk a maximumot kihozni ismételten, ahogy eddig is tettük”.