Szombaton elrajtol a Tippmix Női NBI/A bajnokság 2023/24-es évada, a Vasas Akadémia a SERCO UNI Győr együttesét fogadja hazai pályán. Milos Pavlovic együttese rögtön egy olyan csapattal kezd, amelynek minden esélye megvan az idei bajnoki aranyra.

Néhány órán belül véget ér a felkészülési időszak, holnaptól a csapatoknak már teljes erőbedobással kell küzdeniük a bajnokságban. Ahogy arról korábban beszámoltunk, jó néhány változás volt a Vasas Akadémia keretében, Milos Pavlovic pedig az elmúlt hónapokban azon dolgozott szakmai stábjával, hogy az új játékosok minél hamarabb integrálódni tudjanak. Az érkezők – Boros Berta, Jáhni Zsófia, Myah Taylor és Savannah Plentovich – több edzőmeccsen is részt vehettek a csapattal, legutóbb Szerbiában léphettek pályára a Partizan és az Art Basket ellen. Minden készen áll tehát, hogy neki vágjunk az iedi kiírásnak, a rajt azonban nem lesz könnyű, hiszen a Győr és a Sopron ellen lépünk pályára az első két fordulóban. Szombat 18:00-kor a SERCO UNI Győr látogat Pasarétre, amelynek keretét látván mindenki arra gondol, hogy Cziczás László együttese idén a bajnoki címre feni a fogát. Diamond Miller, Kristine Anigwe, Destiny Slocum, Cyesha Goree, Laura Molnárová, Gyöngyösi Janka, Hegedűs Janka. Remek kezdő ötöst lehetne összeállítani az előbb felsorolt nevekből, ezek azonban csak azok a játékosok, akik az idei évben csatlakoznak a győriekhez.

A két csapat a felkészülési időszak során két alkalommal is találkozott egymással, Pasaréten izgalmas összecsapást láthattunk, Szekszárdon pedig hosszabbításba torkollott a Sió Kupa bronzmeccse. Izgalomból tehát nem lesz hiány a nyitányon.

A bajnokság egyik legerősebb csapata vár ránk az első fordulóban, így természetesen nehéz mérkőzésre számítok. A saját játékunkra koncentrálunk, meg lesz az esélyünk a győzelemre, de ehhez nagyon okosan kell kosárlabdáznunk. Fizikálisan mindenképp nagy kihívás, tapasztalatban is nyilván feléjük billen a mérleg nyelve, de hazai pályán, ahogy már többször megmutattuk, bármire képesek lehetünk – nyilatkozott a mérkőzés előtt Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia vezetőedzője.

A mérkőzés előtti teljes nyilatkozatot ide kattintva lehet megtekinteni.

A Vasas Akadémia – SERCO UNI Győr találkozó szombaton 18:00-kor kezdődik a Pasaréti Sportcentrumban.

Minden szurkolót és Vasas szimpatizánst szeretettel várunk, a mérkőzést a mindigTV GO oldalán is meg lehet tekinteni.