Magabiztos játékkal tudott nyerni a foghíjas kerettel felálló Vasas Akadémia a VBW CEKK Cegléd ellen a Tippmix Női NBI/A bajnokság 17. fordulójában. Az utolsó másodpercekben játéklehetőséget kapó Nagy Lili kivételével minden játékos pontokkal járult hozzá a 67-57-es győzelemhez.

Szerelem-Kobolák találata nyitotta a találkozót, az első két CEKK támadás azonban hazai faultok miatt félbeszakadt. Pontok tekintetében nem kápráztatta el a közönséget a két csapat, Szabó Dóra hárompontosa négy perc játékot követően csak a második találat volt a mérkőzésen. Elcsorgott a negyed fele Vasas kosár nélkül, Smailbegovic Nadia törte meg a hosszú csöndet egy szép egyéni akcióval, majd a csereként beálló Szerencsés Tami is betalált. Szelet kaptak a Vasas vitorlái, a kinti próbálkozások helyett megtaláltuk az üres embereket a palánk alatt. Madár Eszti ziccerét követően Papp Dia büntetőzhetett a vezetés átvételéért, irányítónk azonban csak az egyik büntetőt értékesítette. Két alkalommal is működött letámadásunk, a csapdákat követően előbb Salamon Zsófi büntetőzött hibátlanul, majd egy Dúl Terka triplának örülhetett a publikum. Öt pontos Vasas előnynél kért időt a CEKK, melyet követően Holesinska és Szabó révén próbáltak zárkózni a vendégek. Volt válasz hazai részről, Madár Eszti és Dúl Terka is eredményes tudott lenni.

Fiatal irányítónk megállíthatatlannak tűnt, faulttal együtt dobott ziccert a második negyed elején. Védekezésben is remekeltünk, nem tudta bedobni a labdát a Cegléd az alapvonalról. Mindkét térfélen a mi akaratunk érvényesült, ám a játékrész harmadik percében hibák csúsztak a játékunkba. Szerencsés Tami triplájának köszönhetően ki tudtunk jönni a hullámvölgyből, kilenc pontra nőtt a különbség. Újabb vendég időkérés következett, ami után magához tért a CEKK. Agresszív palánk alatti játékkal két alkalommal is meg tudták szerezni a támadó lepattanót, Smailbegovic Nadia triplája azonban a legjobbkor jött. Először alakult ki kétszámjegyű különbség a két csapat között, melynek köszönhetően egy pillanatra fellélegezhettünk. Agresszívan és szépen játszottunk, ami az első félidőben nem feküdt a Ceglédnek. Sara Heljic sikeres hárompontosát követően sportszerűtlennek ítélték a játékvezetők a túloldalon, paprikás hangulat alakult ki a pályán. A következő támadásban Szabó Fanni is sportszerűtlen viselkedésért kapott figyelmeztetést, a szenvedő fél ezúttal Papp Dia volt. Gyűrűbe találtak a büntetők, Milos Pavlovic pedig magához hívta lányait, hogy lenyugtassa a kedélyeket. Sikerült pontokra váltani a lerajzolt figurát, 37-23-as eredménnyel mehettek pihenni a csapatok a félidőre.

Holesinska kezére Tóth Orsi csapott dobás közben, aki ráadásul az esetet követően vitatta a szituációt a játékvezetőknél. Technikait ért a reklamálás, az ellenfél azonban nem tudott közelebb kerülni a büntetőkkel. Szép összjátékot követően Smailbegovic Nadia dobhatott ziccert, majd következett egy öt pontos CEKK akció. Előbb Szabó Fanni talált be a hárompontoson túlról, a palánk alatt pedig Radócz Fannit látták szabálytalannak a játékvezetők, így maradt a vendégeknél a labda. Mi sem tétlenkedtünk, Papp Dia szépen mozgatta a csapatot, amiből Sara Heljic tudott pontokat szerezni. Nagy volt az iram a pályán, de tartani tudtuk a kétszámjegyű különbséget. Megbosszulta magát, hogy korán összegyűlt az öt csapathibánk, büntetőkkel zárkózhatott ellenfelünk. Egy térfélre koncentrálódott több mint egy percig a játék, ugyanis a ceglédiek is elkezdték gyűjtögetni a faultokat, lányaink pedig sorra le tudták szedni a lepattanót is. Madár Eszti becserélése jó döntésnek bizonyult, ő volt a hosszú akció befejező embere, majd Dúl Terka osztott ki remek passzt Sara Heljicnek. Tíz alá tudott zárkózni ellenfelünk a negyed végére, így egy rendkívül izgalmas végjátékra lehetett számítani.

Tóth Orsi rögtön a bedobást követően visszaállította a tíz pontos különbséget, ám szinte azonnal jött a vendég válasz. Holesinska vette vállára a CEKK-et, okosan tartottuk azonban az előnyt a negyed feléig. Ahogy a harmadik negyedben nekünk, most a ceglédieknek gyűlt ki hamar a büntetőket érő csapathiba. Négy perccel a vége előtt nyolc pontos Vasas vezetésnél ellenfelünk kért időt, melyet másfél perces tűzszünet követett. Madár Eszti labdaszerzése és aszissztja Tóth Orsinak megtörte a csendet, amivel ismét tízre nőtt előnyünk sőt. Smailbegovic Nadiát nem illik ott hagyni üresen a hárompontos vonalnál, játékosunk köszönte szépen, és tizenháromra növelte a különbséget. Nem jöhetett más, mint újabb ceglédi időkérés. Nagyot harcoltak lányaink az utolsó másodpercekben is, ami végeredményben egy újabb magabiztos győzelmet hozott.

A játékosok megértették, hogy egy kiváló lehetőség tárult elénk a mai napon, amivel élni is tudtak. A mérkőzés előtt azt próbáltam átadni a lányoknak, hogy az erő valóban a csapatban rejlik, nem pedig az egyéni teljesítményekben. Nehéz időkben is össze kell tartanunk, és a hiányzók miatt kijelenthető, hogy kisebb gödörben voltunk a mai meccs előtt. Magabiztosan játszottunk ma, az agresszív kezdésnek köszönhetően viszonylag hamar kezünkbe vettük az irányítást. A legfontosabb dolog, hogy Lili kivételével – aki mindössze 25 másodpercet játszott – minden játékosunk meghatározó szerepet vállalt és pontot tudott szerezni. Ez az, ami mutatja, mit szeretnék elérni a Vasasnál és miért dolgozunk nap mint nap. Bízom benne, hogy folytatni tudjuk ezt a jó szériát, és megpróbáljuk őrizni a hazai veretlenséget ameddig csak tudjuk” – nyilatkozott a mérkőzés végén Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia vezetőedzője.

Vasas Akadémia – VBW CEKK Cegléd 67-57 (16-12, 21-11, 14-20, 16-14)