Fővárosi riválissal mérkőzött meg U14/B csapatunk szombaton a Tüske csarnokban. A felkészülést szolgáló meccsen rutinosabb ellenféllel kellett szembenéznie Kertész Dávid együttesének.

„Idősebb ellenféllel játszottunk egy nagyon hasznos mérkőzést. A BEAC csapatából nem jött el az idősebb korosztályba feledző 3 játékos, de tőlünk is hiányoztak páran. Ezek a tények sem fogadhatók el indokként az első 5 percre, ahol nem volt értékelhető teljesítményünk. Egy időkérés után viszont megtáltosodott a csapat és a negyedből megmaradt időszakot sikerült megnyernünk. A második negyedben pályán lévő játékosoknak is szükségük volt pár percre, hogy megszokják a nagyobb tempót. A harmadik negyedre sikerült rendet tenni a fejekben, és elkezdtünk védekezni, de a mérkőzés végére ennek ellenére nagy különbség alakult ki a két csapat között. Örülök, hogy a találkozó második felére sok esetben partnerek tudtunk lenni, ez leginkább a védekezésünknek volt köszönhető, illetve a kezdeti bátortalan játékunk is megváltozott. Voltak szép védő teljesítmények Áfra és Lulu részéről. Támadásban Janka és Jámi voltak sikeresek. Remélem ez a kemény mérkőzés is segít majd abban, hogy a szeptemberi selejtezőket sikeresen tudjuk megvívni” – értékelt a csapat edzője, Kertész Dávid.

BEAC Újbuda KA/A – Vasas Akadémia/B 77-33 (22-11, 24-9, 12-7, 19-6)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia/B: Kiss V., Bogyó L. 2, Jusztin Á., Éber J. 11, Kövesdi L. 5, Tóth F. 2, Balás-Piri K., Varga S. 2, Deák N., Zsoldos N., Käfer J. 11