Remek első félidőt játszottunk az Euroliga négyesdöntőjében szereplő Sopron Basket ellen, amely a szünet után átvette az irányítást, és magabiztos győzelmet aratott fiatal csapatunk ellen.

Hiányosan érkeztünk Sopronba, hiszen Dombai Réka betegsége miatt nem tudta vállalni a játékot. Fiatal irányítónk nélkül még nehezebb dolga volt csapatunknak az Euroliga Final Four résztvevő Sopron ellen. Ennek ellenére nagy elánnal és kedvvel kezdtük a mérkőzést, nem csak, hogy lépést tartottunk a Sopronnal, de időről időre vezettünk is. A második negyedben már átvette tőlünk a hazai csapat a vezetést, de továbbra is nagyon szépen partiban voltunk, és csak a mi pontosságunkon múlott, hogy nem tudtunk még közelebb maradni. A második félidőre megrázta magát a Sopron, és egyértelműen átvette az irányítást. Mi továbbra is pontatlanok voltunk, ami ahhoz vezetett, hogy folyamatosan nőtt a különbség. A negyedik negyedre sajnos szinte teljesen szétestünk, támadásunk legyengült, így végül nagy különbségű vereséget szenvedtünk.„Az óriási különbség ellenére, nem tudom azt mondani, hogy teljesen elégedetlen vagyok, hiszen tudjuk, hogy az ellenfelünk milyen szintet képvisel, és voltak teljesen használható periódusaink. A másik oldalon viszont voltak nagyon gyengék is, ahol lehetett látni, hogy mennyit kell még fejlődjünk, hogy jobban ellenálljunk egy ilyen csapatnak. Sajnálom, hogy a vége ilyen nagy különbség lett” – értékelt a Vasas Akadémia vezetőedzője, Földi Attila.

Sopron Basket – Vasas Akadémia 88-40 (14-13, 21-11, 24-12, 29-4)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia: Vukov S. 8/6, Bach B. 13, Budácsik D. 3, Karakasevic J. 1, Heljic S. 4, Varga A. 5, Tóth O. 2, Böröndy V. 4, Boros B., Madár K., Smailbegovic N