Egyetlen pont döntött az Uni Győr MÉLY-ÚT – Vasas Akadémia Play-Off párharc első mérkőzésén. Hátrányba kerültek lányaink a találkozó elején, amit a második félidőben apránként tudtunk ledolgozni. Az utolsó másodpercekig kiélezett meccset végül ellenfelünk nyerte meg 68-67-re.

Oroszova triplával vágott bele a pontgyártásba a Győr, amit Mompremier ziccerre követett. Már az első percekben igyekezett dominálni ellenfelünk, Papp Dia hárompontosával azonban zárkózni tudtunk, Madár Eszti duplájával pedig ki is tudtunk egyenlíteni. Négy percen keresztül tartani tudtuk a lépést a hazaiakkal, akik a folytatásban ritmust váltottak. Dubei és Dombai pontjaival ismét távolodott a Győr, így Pusztai Petra hárompontosánál már öt ponttal vezetett ellenfelünk. Jött válasz a túloldalról, Dubei utolsó másodperces triplájával tíz pontra nőtt a különbség a két csapat között.

Bach Bogi adott lendületet támadójátékunknak, ám a hazai együttes kínosan ügyelt arra, hogy tartsa előnyét. Kiegyenlített párharc vette kezdetét, Radócz Fanni két hármasa előre lendítette a Vasast, de a Győr Canada vezérletével továbbra is igyekezett irányítani a mérkőzést. Ismét Dubei volt a befejezőember, ahogy az elsőt, úgy a második negyedet is az ő hárompontosa zárta.

Nagy lelkesedéssel tértek vissza a pályára lányaink a félidőt követően, a ránk jellemző módon megpróbáltunk magasabb hőfokon kezdeni a második félidőt. Madár Eszti kosarát követően Papp Dia is értékesíteni tudott egy kettő plusz egyet, azonban a túloldalon Mompremier játéka komoly fejtörést okozott centereinknek. A harmadik negyed felénél zárkóztunk először tíz alá, de a hazaiak magasembere újra és újra eredményes tudott lenni. Salamon Zsófi duplájával ismét tíz pont volt a különbség a két csapat között, Dubei helyett pedig ezúttal Radócz Fanni hárompontosa zárta a játékrészt.

Érezte Milos Pavlovic együttese, hogy semmi sincs veszve. Bach Bogi ziccerével öt pontra zárkóztunk, ami után öt győri pontot könyvelhettünk el. A fordulatot csapatkapitányunk hozta meg, triplája után két büntetőt is értékesített, így a párharc egylabdássá vált. Weninger hármasával ugyan hat pontra távolodott a Győr három perccel a vége előtt, Milos Pavlovic időkérését követően még mindig hittünk abban, hogy nyerhetünk. Tóth Orsi egy büntetőt értékesített a kettőből, majd a következő támadásban Bach Bogi szedte le a saját dobását és talált gyűrűbe. A bedobásból Dombai adta el a labdát, Tóth Orsi pedig köszönte szépen, egy pontra zárkóztatta csapatát. Győri időkérést követően nem tudott gyűrűbe találni a Győr, pedig másfél perc alatt négy kísérlete is volt. Mompremier Papp Diát faultolta, amivel kipontozódott a vendégek centere, irányítónk pedig mehetett a büntető vonalra. Kettőből kettő, átvette a vezetést a Vasas húsz másodperccel a vége előtt. Oroszova érthetetlen módon hárompontossal próbálkozott, a sikertelen kísérletet követően pedig nagy harc vette kezdetét a labdáért. Smailbegovic Nadiát látták szabálytalannak a játékvezetők, így Dombai mehetett büntetőzni. Nem hibázott a fiatal Vasas nevelés, újra győri kézbe került a vezetés. A maradék néhány másodperc sajnos nem volt elég arra, hogy válaszolni tudjuk, egyetlen ponttal maradtunk alul.

„Szinte minden szempontból jobb a győri csapat, de most mi voltunk a jobbak, győzelmet érdemeltünk volna. Nagyon büszke vagyok a csapatra, ha otthon is ugyanilyen erényeket tudunk csillogtatni, akkor visszatérünk Győrbe a harmadik meccsre” – nyilatkozott a mérkőzés végén Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia vezetőedzője.

Uni Győr MÉLY-ÚT – Vasas Akadémia 68-67 (23-13, 18-17, 17-21, 10-16)