Bő egy hónap elteltével ismét pályára léphetett a Vasas Bolhák U11-es csapata. A legkisebbek két mérkőzésen adhattak számot tudásukról, ami ráadásul egy győzelemmel is párosult.

Teljes megilletődöttséggel kezdtük a második kenguru fordulót, nem vagyunk hozzászokva a hasonló körülményekhez. Az elmúlt hónapban hangoztattuk a lányoknak, hogy figyelem és koncentráció nélkül nem fogunk tudni előrelépni, a mérkőzések pedig erre nagyon jók, hogy felmérjük, hol tartunk most. Sajnos elég sokat hibáztunk, viszont Borosnyai Luca és Gyurasics Lili vezetésével sikerült győzelmet aratnunk. Pozitívumként kiemelném, hogy sikerült 9 büntetőt bedobnunk a félidőben, illetve a negyedik negyedben olyan játékformát mutatnunk, ami bizakodásra ad okot – mondta a csapat edzője, Lakosa-Kapornai Dóra.

Budafoki Ebihalak – Vasas Bolhák 26-39 (4-12, 2+9-2+9, 7-6, 4-10)
Pontszerzők:
Vasas Bolhák: Borosnyai Luca 13, Gyurasics Lili 7, Kórós Panna 5, Szebényi Róza 5, Kendelényi Lelle 2, Egri Tara 2, Simon Lizi 1, Szécsi-Bozsó Panka 1, Takács Hanna 1, Forgács Helga 1, Pelcz Tami 1

A második találkozót nagyon szépen kezdtük, Komoróczki Emma és Szécsi-Bozsó Panka harcias védekezésével, illetve Kórós Panna lepattanóival haladtunk szépen előre. Tudtuk, hogy a fiúk bátran támadnak majd, azonban a lányok felvették velük a kesztyűt. A második negyedet ott folytattuk, ahol az első abba hagytuk, viszont gyorsan elfáradtunk, figyelmetlenek voltunk, a legnagyobb gondunk pedig az volt, hogy nem tudtuk játékba hozni a labdát. Nagyon örültem Takács Hanna megoldásainak, illetve Gyurasics Lili bátorságának, szépen szállt be melléjük Szebényi Rózi és Szabó Emili is. Kiemelném még Szécsi-Bozsó Pankát, aki sokszor akadályozta meg ellenfelét a pontgyűjtésben, ebből pedig neki sikerült kosarat szereznie. Sajnálom, hogy ezen a két mérkőzésen nem tudtuk kiadni magunkból azt, amit valóban tudunk, de nagyon örülök annak, hogy ezek a problémák kijönnek, mert így lesz min dolgoznunk a következő fordulóig és lesz hova visszacsatolnom az edzéseken – értékelt Lakosa-Kapornai Dóra.

Vasas Bolhák – MAFC Csíkihegyek 33-58 (4-8, 5+9-14+4, 4-13, 11-19)
Pontszerzők:
Vasas Bolhák: Takács Hanna 6, Gyurasics Lili 6, Borosnyai Luca 4, Kórós Panna 3, Szebényi Róza 3, Szabó Emili 3, Szécsi-Bozsó Panka 3, Komoróczki Emma 2, Egri Tara 1, Kendelényi Lelle 1, Pelcz Tami 1