A Sió Kupa bronzmeccsén a bajnokság első fordulójának ellenfelével, a SERCO UNI Győrrel vívott meg a Vasas Akadémia. Két ellentétes félidőt követően hosszabbításba torkollott a találkozó, melyet végül a győriek nyertek 90-82-re.

A győriek szerezték meg a labdát a feldobást követően, ám egy jó védekezést követően a Vasas szerezhette az első pontokat. Madár Eszti volt eredményes a palánk alól, amire Dombai válaszolt egy triplával a túloldalon. A mérkőzés első perceiben töredezett játékot láthattunk, sok hibával és kevés szerzett ponttal játszottak a csapatok. Szerencsés Tami bátor betörését követően faultot harcolt ki, a második büntető azonban nem ért célba. Szerencsére Madár Eszti lefülelte a lepattanót és bedobta a ziccert, így ismét át tudtuk venni a vezetést. Újabb győri hármast követően a hazai csapat igyekezett átvenni az irányítást, egy labdaszerzésből Ruff-Nagy ziccerével már ellenfelünk volt lépéselőnyben. Egy palánk alatti szituációnál Madár Eszti kapott egy komoly könyököst az arcára, ápolás miatt Budácsik Dorka vette át a helyét. Szerencsés Tami szemfüles passzából Gelei Karola dobhatott üres ziccert a palánk mellől, amire négy hazai pont érkezett válaszul. Savannah Plentovich a padról beállva, hideg kézzel értékesített egy triplát, majd a következő támadásban szinte ugyan onnan megismételte tettét. Agresszív védekezésből tudtunk labdát szerezni, Boros Berta ráadásul egy sportszerűtlen faultot is kiharcolt, a soron következő négy büntetőből azonban csak egyet tudtunk értékesíteni. Goree kettő plusz egy akciójának és Dubei hárompontosának köszönhetően már hét pont volt a Győr előnye, amit a hazaiak tízre növeltek a negyed végére (22-12). Jáhni Zsófi duplájával kezdődött a második játékrész, de támadásban továbbra is akadozott a gépezet. Milos Pavlovic időkérését követően Myah Taylor talált be, hosszan tartó áttörést azonban nem értünk el. Gelei Karola hárompontossal igyekezett zárkóztatni csapatát, melyet követően vezetőedzőnk agresszívabb védekezésre buzdította a lányokat. Ruff-Nagy könnyedén tört be a gyűrű alá, ám Budácsik Dorka triplájával javítani tudtunk. Rögtön jött a válasz, Gyöngyösi talált be a túloldalon. Anigwe újabb áldozatot szemelt ki magának, Madár Eszti után Budácsik Dorka is nagyot kapott a betörő centertől, így Jáhni Zsófira várt a feladat, hogy lehetőleg épségben hozza le az előtte álló bő húsz percet. Centerünk nem tétlenkedett sokáig, már a következő támadásból eredményes tudott lenni. Salamon Zsófi is földre került Anigwe segítségével, a harmadik megmozdulását már a játékvezetők is sportszerűtlennek találták. Szerencsére a Vasas 20-asa folytatni tudta a játékot, ráadásul mindkét büntetőt be tudta dobni. A bónusz labdából Jáhni Zsófi értékesített egy ziccert, a félidő utolsó találatát pedig Savannah Plentovich jegyezte, aminek köszönhetően a Vasas hat pontra zárkózott (39-33).

Budácsik Dorka visszatért a pályára a félidőt követően, Milos Pavlovic öltözőben elhangzott beszéde pedig láthatóan hatott lányainkra. Látványosan feljavult a védekezésünk, kezdett pislákolni a tűz, ami hiányzott az első két negyedben. Savannah Plentovich előbb támadó faultot kényszerített ki ellenfelén, majd a pályát átszántva remekül vette észre az üressé váló Jáhni Zsófit. Újabb jó védekezés és újabb Jáhni kosár vezetett ahhoz, hogy a győriek két és fél perc gólcsendet követően időt kérjenek. Két pont volt már csak ekkor a hátrányunk, de Ruff-Nagy kettesével és Goree hármasával visszajöttek a meccsbe a hazaiak, ezt követően pedig már Milos Pavlovicnak kellett időt kérnie. Kilenc pontos hátránynál jött Savannah Plentovich kettő plusz egy akciója, légiósunk ráadásul a következő támadás során is eredményes tudott lenni. Remek védekezésünknek és Salamon Zsófi hat pontjának köszönhetően tudtunk egyenlíteni három perccel a harmadik negyed vége előtt, érkezett is a győriek időkérése. Ismét jókor jött a hazai fejmosás, négy ponttal el tudott húzni a Győr, amihez sajnos egyéni hibáink is kulcsszerepet játszottak. Savannah Plentovich sportszerűtlen faultját Dombai büntette két ponttal, ellenfelünk támadását azonban sikerült kivédekeznünk és gyorsindításból szereztünk kosarat (54-50). Salamon Zsófi kettő plusz akcióját követően nyitottá, Szerencsés Tami triplájával pedig izgalmassá vált a mérkőzés, a Vasas ugyanis hosszú idő után átvette a vezetést. Perceken keresztül futott az eredmény után a Győr, de mindig akadt valaki, aki egyenlíteni tudott. Jáhni Zsófi találataival négy pontos előnyre tettünk szert, Goree duplájára pedig Szerencsés Tami újabb hárompontosa jött válaszul. Sikeres büntetők következtek mindkét oldalon, ami után Goree jóvoltából zárkózott ellenfelünk. A győriek centerének tripláját követően Savannah Plentovich is értékesített egyet a túloldalon, szűk két perccel a vége előtt tehát ellenfelünknek kellett időt kérnie. Anigwe büntetőit követően labdát szerzett a Győr, Slocum pedig a gyűrűig futhatott a labdával. Két pontra csökkent a különbség, így ezúttal Milos Pavlovicnak volt mondanivalója. Hatékony volt az egész pályás letámadás, a következő akció során döntetlenre módosult az eredmény. Újabb egyéni hiba, újabb győri pontok, újabb Vasas időkérés. Ezúttal azonban már hátrányból kellett visszajönnünk a pályára. Savannah Plentovich tört be a palánk alá, kosarat nem, de két büntetőt ért az akció, amivel ki tudtunk egyenlíteni. Huszonhárom másodperce maradt ellenfelünknek, hogy eldöntse a találkozót, Slocum azonban nem talált be a hárompontos vonalon kívülről, így jöhetett a hosszabbítás (76-76).

A Győr kezdte a ráadást, de sikerült kivédekeznünk a támadást, Jáhni Zsófi pedig büntetőket érő faultot harcolt ki a túloldalon. Kettőből csak egy ért célba, a hazaiak pedig egy villámgyors akcióval át is vették a vezetést. Két-két büntetőt dobhattak a felek és mivel sem Solcum, sem Plentovich nem hibázott, így a különbség nem változott (80-79). Dubei betörését követően három pontos hátrányba kerültünk, ami után igen paprikás lett a hangulat. Milos Pavlovic szerint az egyik játékvezető nem adott meg egy egyértelmű faultot, aminek következtében a Vasas elvesztette a labdát. A reklamálás technikai faultot érdemelt, mégis jól jöttünk ki a helyzetből. A sima ziccer helyett ugyanis bár Ruff-Nagy értékesített egy büntetőt, felállt védelem ellen azonban nem tudott újabb pontot szerezni a Győr. Hosszúra sikerült a labda Salamon Zsófinak, a kontrából pedig Anigwe értékesített ziccert, Milos Pavlovic tehát kénytelen volt időt kérni. Savannah Plentovich állhatott a büntetővonal mögé, de csak egy ponttal tudtunk zárkózni. Bő egy perc volt hátra, mégis úgy tűnt, a Győr lezárta a találkozót, miután Solcum hármasával ledolgozhatatlanná vált a különbség. Jáhni Zsófi kosarával még zárkózni tudtunk, a végeredményen azonban nem tudtunk változtatni, 90-82-re győzött a SERCO UNI Győr, megszerezve ezzel a Sió Kupa harmadik helyét.

SERCO UNI Győr – Vasas Akadémia 90-82 (22-12, 17-21, 15-17, 22-26, 14-6)
Pontszerzők:
SERCO UNI Győr: Slocum 11/3, Dombai 9/3, Dubei 8/3, Gyöngyösi 11/9, Anigwe 14, Goree 18/6, Ruff-Nagy 11, Hegedűs 6, Török 2, Molnárová
Vasas Akadémia: Taylor 2, Gelei 5/3, Szerencsés 15/6, Madár E. 4, Salamon 14, Plentovich 20/6, Jáhni 17, Budácsik 4/3, Kádár 1, Boros, Madár K