Csak úgy, mint a Bolhák, az Amazonok is megszerezték idei első győzelmüket. A sikerért való harc azonban nem volt egyszerű, hiszen lányaink hosszabbításba torkollott mérkőzésen tudtak diadalmaskodni.

„Az első meccset remekül kezdtük, és tartottuk is a harmadik negyed végén a nyolc pontos előnyünket. De ezt nagyon gyorsan kihasználva ellenfelünk megfordította és a meccs végét 47-47-el zártuk, így következett a hosszabbítás. A lányok remekül küzdve megszerezték első győzelmüket a kenguru fordulón egy hosszabbításos mérkőzésben” – mondta a csapat edzője, Mecséri Alexandra.

Vasas Amazonok – BEAC Vizslák 55-49 (12-8 ; 9 +6 – 4+6 ; 15-16; 5-13 hosszabbítás: 8-2 )
Pontszerzők:
Vasas Amazonok: Firle-Kiss Bora 17, Pácza Blanka 14, Karli Dóra 11, Tóth Frotti 8, Molnár Zara 2, Márton Lia 1, Tompa Noémi 1, Béres-Nagy Szofi 1, Bacsa Szonja, Hollai Laura

„A második meccset szünet nélkül kezdtük, így nagyon meglátszott a fáradtság rajtunk. Az első félidőben remekül helytálltunk, és külön kiemelném a nagyszerű félidőben lévő büntetődobásokat, mert a lányok 12-ből 10-et bedobtak. Ezzel erőre kaptunk, és a második félidőben két pont előnnyel kezdtünk. A fáradtságunk főleg az utolsó negyedben mutatkozott meg, nagyon sok hibát vétettünk, de a következő időszak feladata lesz az, hogy ezeket kijavítsuk. A lányoknak eszméletlenül nagy gratuláció, hogy kettő ilyen meccset tudtunk játszani egymás után az első fordulóban, így pozitívan nézünk a következő meccsekre. Gratulálok a másik két csapatnak is, remek meccsek voltak” – összegezte Mecséri Alexandra.

Csata Garfield – Vasas Amazonok 59-50 ( 10-6 ; 9+4 – 9+10 ; 16-15 ; 20-10 )
Pontszerzők:
Vasas Amazonok:Pácza Blanka 15, Tóth Frotti 11, Béres-Nagy Szofi 7 , Toman Zsófi 5 Karli Dóra 3, Firle-Kiss Bora 3 Molnár Zara 1, Márton Lia 1, Tompa Noémi 1,, Bacsa Szonja 1, Hollai Laura 1, .Bilkei-Gorzó Franciska 1