A Vasas Akadémia felnőtt csapata óriási harcban, hosszabbítást követően diadalmaskodott az NKE-Csata ellen idegenben. Földi Attila lányai óriási lépést tettek ezzel a bajnoki tabella alsóházában.

A tegnapi mérkőzésen ismét sikerült visszatérnünk ahhoz a jó szokásunkhoz, hogy egy mérkőzést lendületesen, és jól kezdjünk el védekezésben, és támadásban. Az első negyedben magunkhoz ragadtuk az irányítást és azt lehet mondani, hogy jól kosárlabdáztunk.

A kezdeti lendületet sikerült tovább vinni a második negyedben is, növelve ezzel előnyünket. Ennek kulcsa az volt, hogy a játék mindkét elemében jól teljesítettünk. Támadásunk gördülékeny volt, folyamatos, és jó védekezésünk pedig stabil és pár hiba ellenére, betartottuk a megbeszélteket.

A félidő után az volt a kérdés, hogy tudunk-e jobban játszani, mint az odavágón, amikor egy szintén tökéletes első félidő után kiadtuk az előnyünket és veszítettünk. A harmadik negyed elején rögtön nekünk esett az ellenfél, és a nyakunkra jött, de erre sikerült reagálnunk, így stabil maradt a vezetésünk az utolsó tíz percre.

A negyedik negyedben sajnos bekövetkezett az amitől féltünk. Ellenfelünk lendületet kapott, és felzárkózott. Annak ellenére, hogy most összeszedettebbek voltunk, és nem adtunk el annyi labdát, mégis kiadtuk előnyünket. A rendes játékidőben is sikerülhetett volna a bravúr, hiszen csapatunk volt lépéselőnyben, a játékvezetői hármas azonban egy erősen vitatható technikaival sújtotta csapatunkat az utolsó másodpercekben, amivel ellenfelünk karnyújtásnyira került a győzelemhez. Horváth Bernadett azonban kihagyta a büntetőt, így négy negyedet követően 63-63 állt az eredményjelzőn.

Jöhetett a hosszabbítás, ahol bár megszerezte ellenfelünk a vezetést, okosan és jól játszva sikerült a magunk oldalára billenteni a mérleget, és lányaink egy roppant fontos győzelmet harcoltak ki a Ludovika Arénában.

„Nagyon boldogok vagyunk a győzelem után. Idén nagyon sokszor fordított nekünk hátat a szerencse, pedig ha valaki, akkor ezek a lányok megérdemelték, hogy most mi kerüljünk ki győztesen. Külön öröm a számomra, hogy ezt a győzelmet a csapat érdemelte ki, hiszen tényleg mindenki nagyon sokat tett bele, és mindenki fontos szereplője volt. Ahogy a vereségek után nem szabad letörni, most nem szabad magasan szállnunk, csak folytatni a munkát és reméljük, akkor ilyen sikerek is jönnek” – mondta a Vasas Akadémia vezetőedzője, Földi Attila.

NKE-FCSM Csata – Vasas Akadémia 73-78 (18-19, 9-20, 15-13, 21-11, 10-15)
Pontszerzők:
NKE-FCSM Csata: Horváth 13, Lelik 7, Austria 15, Lang 9, Barnai 6, Jovanovic 9, Nagy-Bujdosó 10, Angyal 4, Mányoky
Vasas Akadémia: Bach B. 13/3, Tóth O. 12/3, Karakasevic J. 12, Dombai R. 19/3, Heljic S. 2, Böröndy V. 14, Varga A. 6, Vukov S.,  Budácsik D.