Kadett/B csapatunk az MTK Budapest otthonába látogatott szombaton. Az utazás rövidségét a pályán töltött kárpótolta, négy negyed alatt ugyanis nem született döntés a két együttes között. A hajrában megrázták magukat lányaink és megérdemelten győztek.

„A mérkőzés előtt azt kértem a lányoktól, hogy védekezésben és gyors játékban lépjünk előre az előző mérkőzésekhez képest. Az első negyedben ennek pont az ellenkezőjét csinálták. A másodikban és a harmadikban már legalább futottunk, gyorsan indítottunk, de még mindig nem szántuk rá magunkat a védekezésre. A negyedik negyed hozta meg az áttörést. Végre sikerült az ellenfelet 12 ponton tartani, így a mérkőzésen először, a 39. percben át is tudtuk venni a vezetést. Sajnos volt két eladott labdánk, aminek köszönhetően ellenfelünk ki tudott egyenlíteni a végére. A hosszabbításban még dolgoznunk kellett a győzelemért, de megérte. A mérkőzés tanulsága, hogy a rest kétszer fárad. Vagy többször. Remélem, mindenki sokat tanult a mai meccsből, mert akkor megérte ennyit fáradoznunk. Ki szeretném emelni a támadó játékáért Czirkos Pankát, Harmati Emmát, Kendelényi Lucát és Csercsa Esztert, a védekezésért pedig a csapatot a negyedik negyedben és a hosszabbításban. Gratulálok a lányoknak, hogy ismét egy egál meccset tudtunk megnyerni” – értékelt a csapat edzője, Diósadi Deák Éva.

MTK Budapest – Vasas Akadémia/B 87-92 (28-12, 19-27, 23-23, 12-20, 5-10)
Pontszerzők:
MTK Budapest: Ilcsik B. 25, Németh-Kahn M. 15, Horváth B. 13, Soós K. 11/3, Takács-Váry A. 6, Csere: Tamkó H. 14/3, Küsmödi E. 2
Vasas Akadémia/B: Czirkos P. 34, Harmati E. 30, Kendelényi L. 12, Bartos D. 2, Dúl F., Csere: Csercsa E. 9, Ábrahám E. 2, Fodor J. 2, Mayr L. 1, Kaszás L.