Szerdán megkezdődik a harc az 5. helyért a Tippmix Női NBI/A bajnokság Play Off-jában. A Vasas Akadémia a Ludovika-FCSM Csata ellen vívja a szezon utolsó párharcát, az első mérkőzésre kedden 16:00-kor kerül sor.

Az utolsó összecsapás eredményétől függetlenül kijelenthetjük, rendkívül sikeres évet fog zárni a Vasas Akadémia felnőtt csapata a Tippmix Női NBI/A bajnokságában, lányaink ugyanis nemcsak a Play Off szereplést harcolták ki a 2020/21-es évadban, még rátettek egy lapáttal. A Sopron Basket elleni első forduló nem szegte kedvét Milos Pavlovic együttesének, reális célokért bizony harcba szálltak. A PEAC-Pécs elleni bravúros 2-1-es továbbjutással legrosszabb esetben a hatodik helyen zárhat a Vasas Akadémia, csapatunk azonban nem elégszik meg ennyivel, lányaink történelmi sikert akarnak elérni.

A Ludovika-FCSM Csata az Atomerőmű KSC Szekszárd elleni 2-0-ás vereséggel került az 5-8. helyért folyó párharcba. A folytatásban a TFSE-MTK-val került össze Tursics Krisztián együttese, amely hazai pályán szenvedett vereséget az első összecsapáson. A Csata karakterét mutatja azonban, hogy fordítani tudott, és végül 2-1-es összesítéssel zárta a fordulót.

„Minimum 80 perc maximális koncentrációra lesz szükség, ha nyerni szeretnénk. Meg kell mutatnunk, milyen fából faragtak minket. Úgy gondolom, hogy a játék alapjai fognak dönteni, a bajnokság ezen szakaszában ugyanis már nehéz újat mutatni. Kulcsfontosságú lesz, hogy ki vét majd kevesebb hibát vagy kinek remeg meg jobban a keze fontos pillanatokban. Szeretnénk még egy lépést tenni előre, és eljutni egy olyan magasságba, ahol a klub még sohasem járt korábban” – mondta a Vasas Akadémia vezetőedzője, Milos Pavlovic.

A mérkőzés előtti teljes interjút itt lehet megtekinteni.

A Ludovika-FCSM Csata – Vasas Akadémia találkozó szerdán 16:00-kor kezdődik a Ludovika Arénában.

A mérkőzés továbbra is élőben nézhető a mindiGO oldalán vagy applikációján.