A Nemztei Kadett Leány „A” döntő elődöntőjében a Vasas Akadémia a Csata DSE csapatával nézett farkasszemet. Lányaink nagy harcban sajnos alul maradtak a bajnokesélyes Csatától, így holnap a harmadik helyért játszhatunk a DVTK Akadémia ellen.

Az országos finálé második elődöntőjében két fővárosi gárda, a Vasas Akadémia és a Csata DSE csapott össze a döntőbe jutásért. Hatalmas tempóban, és főleg Csata kosarakkal indult a találkozó. Vissza tudtunk kapaszkodni, ám ekkor újra ellenfelünk vette kezébe az irányítást.A Csata jól kezdte a második játékrészt is, így Diósadi Deák Éva időt kért, hogy rendezze a sorokat. Hatottak is az edzői tanácsok, hiszen sokkal elszántabb, harcosabb Vasas ment vissza a parkettre, s kiegyenlítettebbé vált a játék. A palánk alatt viszont továbbra is a Csata dominált, így hátrányban mehettünk pihenni a nagyszünetre.Küzdöttek, harcoltak lányaink a harmadik negyedben is, de nem tudtak közelebb kerülni riválisukhoz. A záró negyed magabiztos Csata előnnyel indult, amely végül 69-37-re győzött, a Vasas pedig a DVTK-val küzdhet meg a bronzéremért.

„A papírforma adta a mérkőzés győztesét. Ha jobban koncentrálunk az első félidei védekezésünkre és a támadásaink kihasználtságára, szorosabb meccset is játszhattunk volna. Most ennyit tudunk, de dolgozunk rajta tovább. Gratulálok a Csata DSE-nek a döntőbe jutáshoz” – mondta a Vasas Akadémia edzője, Diósadi Deák Éva.

Csata DSE – Vasas Akadémia 69-37 (22-13, 20-8, 14-7, 13-9)
Pontszerzők:
Csata DSE: Krasovec 17, Telegdy 17/9, Gelei 9/6, Rakita 8, Toman 6, Balogh L. 5, Farkas 4, Kastl 2, Bajzáth 2, Strausz, Tóth F., Ranguy
Vasas Akadémia: Sitku 10, Kuncz 9, Dúl 8, Lőrinczy-Csomós 3/3, Antal F. 2, Nagy L. 2, Kun 2, Boros, Van Rijs, Édes, Kuncz P

A bronzmeccset tehát a DVTK Akadémia ellen vívjuk, a mérkőzés holnap 13:00-kor kezdődik, élő közvetítés a Rátgéber Akadémia Youtube csatornáján látható.