Két győzelemmel zárták a gyerek bajnokság ötödik fordulóját a Vasas Amazonok. Szerdán rendezték az első találkozót, ahol a MAFC Heisler csapata ellen született magabiztos siker. A vasárnapi BEAC Újbuda KA elleni találkozó szorosabbra sikerült, valami hiányzott a játékunkból, azonban így is sikerült győznünk.

„A szerdai mérkőzést ugyan kicsit álmosan kezdtük, ám agresszivitásból szerencsére nem volt hiány. Ez sajnos sokszor buta faultokban mutatkozott meg, így rengeteg büntetőt adtunk ajándékba a fiúknak, amivel szorossá tudták tenni az első negyedet. A második negyedben Blanki vezetésével a kemény védekezésünk mellett a pontgyártás is beindult, így a félidőben már jelentős előnyre tettünk szert. A meccs második felében ugyan ismét meggyűlt a bajunk a faultokkal (több játékosunk is a kipontozódás szélen állt), ez azonban bátorságunkon semmit nem változtatott. Kétség sem fért hozzá, hogy mi szeretnénk jobban megnyerni a mérkőzést, amit nagyok jó volt látni. Higgadt, szép támadásokat vezetve sorra dobtuk a kosarakat, így az utolsó percekre már magabiztos előny tudtunk kiharcolni. Szeretném kiemelni Vanda és Blanki ponterős játékát, illetve örülök, hogy minden játékosunk hozzá tudott tenni valamit a győzelemhez” – mondta a csapat edzője, Farkas Fanni.

MAFC Heisler – Vasas Amazonok 49-65 (11-12, 7+7-16+8, 16-8, 8-21)
Pontszerzők:
Vasas Amazonok: Pácza Blanki 19, Vértes Vanda 9, Firle-Kiss Bora 8, Tóth Frotti 7, Marton Szilvi 5, Bogdán Fanni 5, Toman Zsófi 3, Bodnár Sári 3, Tompa Nonó 2, Karli Dóri 2, Márton Lia 2

„Vasárnap az egész meccs olyan volt a csapat számára, mint az első támadásunk. Gyönyörű labdaszerzés után kihagyott ziccer. Sajnos a bátorság az öltözőben maradt, még a szép védekezések ellenére sem tudtunk könnyű kosarakat szerezni. Nyugodt játék helyett belementünk egy számunkra kedvezőtlen rohanásba, és ebből a káoszból sokszor ellenfelünk jött ki jobban. A második félidőre sikerült rendezni sorainkat, felállt játékokból, passz-befutásból könnyű kosarakat tudtunk szerezni, illetve védekezésünk is kezdett kellően agresszívvá válni. Szerencsére ezúttal ennyi is elég volt a győzelemhez. Holnaptól gőzerővel dolgozunk tovább, célunk az A csoportba kerülés” – értékelt Farkas Fanni.

Vasas Amazonok – BEAC Újbuda KA 45-35 (9-4, 7+2-6+8, 15-11, 12-6)
Pontszerzők:
Vasas Amazonok: Pácza Blanki 11, Bodnár Sári 10, Tóth Frotti 8, Toman Zsófi 6, Bogdán Fanni 3, Karli Dóri 3, Firle-Kiss Bora 2, Tompa Noémi 1, Vértes Vanda 1