Az Amazonokhoz hasonlóan a Vasas Bolhák is megkezdték szereplésüket a gyerek bajnokságban. Ellenfelünk a Török Sasmadarak és az MTK Budapest volt, lányaink mindkét találkozón magabiztos győzelmet arattak.

„Az első mérkőzésünket a Török Sasmadarak ellen, remek hozzáállással kezdtük. Jó védekezésünknek köszönhetően az első félidőben pontot sem tudott ellenfelünk szerezni. Támadásban koncentráltan, és egymásra odafigyelve találtuk meg a legjobb helyzetben lévő játékosunkat. Az agresszív védekezés következményeképpen sok labdát tudtunk szerezni, melyből gyors gólokat dobtak a lányok. A második félidőben már kisebb lendület jellemezte csapatunkat, de a győzelmünk így sem forgott veszélyben” – mondta a csapat edzője, Pálvölgyi Anett.

Török Sasmadarak – Vasas Bolhák 16 – 54
Pontszerzők:
Vasas Bolhák:
Bodnár Sára 10, Marton Szilvia 7, Béres-Nagy Szofia 6, Pátzay Sára 5, Bacsa Szonja 5, Kövesdi Lujza 1, Éber Janka 4, Hollai Laura 4, Bogdán Fanni 3, Lakatos Jázmin 3, Sebestyén Emma 2, Bilkei-Gorzó Franciska 1, Radácsi-Josey Írisz

„A második mérkőzést hat kenguru játékossal kiegészítve játszottuk az MTK csapata ellen. A fiatalabbak nagyon bátran, és ügyesen szálltak be az idősebbek küzdelmeibe. Aktívan és harcosan vették fel a versenyt a gyerek bajnokság játékosaival. Sok szép megoldást láttam, remek egyéni teljesítményekkel. Ezen a mérkőzésen olyanok is megmutathatták tudásukat, aki eddig kevesebb lehetőséghez jutottak. Külön öröm számomra, hogy a két mérkőzésen szereplő játékosok, szinte kivétel nélkül dobott kosárral mutatkoztak be a gyerek bajnokságban, de remek hozzáállásból, harcosságból is jelesre vizsgáztak” – értékelt Pálvölgyi Anett.

Vasas Bolhák – MTK Budapest 55 – 9
Pontszerzők:
Vasas Bolhák:
Éber Janka 12, Sebestyén Emma 10, Jusztin Áfra 10, Lakatos Jázmin 6, Varga Sára 4, Radácsi-Josey Írisz 3, Deák Zsófi 3, Pátzay Sára 2, Hollai Laura 2, Bilkei-Gorzó Franciska 1, Kövesdi Lujza, Balás-Piri Kata