A Vasas Amazonok két győzelemmel zárták a 8. és egyben utolsó fordulót. Lányaink nagyon magabiztosan játszottak, aminek köszönhetően veretlen hétvégével búcsúztak el az U11-es korosztálytól. 

“A BEAC Vizslák elleni mérkőzést egy erős első negyeddel kezdtük, ahol a pontjaink nagy részét védekezésből vagy gyors támadó játékból tudtuk megszerezni. A második negyedre és második félidőre ezt azt energiánkat próbáltuk megtartani, ami többé-kevésbé sikerült. A mérkőzés előtt teljes figyelmet kértünk a lányoktól, hogy az utolsó kenguru fordulónkat a szezonban a lehető legjobb tudásunkkal tudjuk zárni. Külön öröm számunkra, hogy ezen a mérkőzésen négy játékosunk is 10 pont felett tudott dobni és a védekezésünk így az év végére már egy hatékony fegyelmezett rendszer képét mutatta” – mondta a csapat edzője, Mecséri Alexandra.

Vasas Amazonok – BEAC Vizslák 66-42 (18-6, 22-16, 8-8, 18-12)
Pontszerzők:
Vasas Amazonok: Mayr Jana 15, Örsi Anna 13, Tapodi Sári 12, Jakó-Szalai Zita 11, Dávid Léna 5, Gaál Száva 5, Szabó-Iván Lili 2, Péter Zsófi 1, Klemencsics Sári 1, Kis Piroska 1, Lévai Juli, Bakos Rozi

“A második mérkőzést pihenő nélkül kezdtük. A Török Sasfiókák csapattal még decemberben találkoztunk, ahol egy 83 – 44 vereséget szenvedtünk. Így a 8. forduló előtti időszakban a csapattal többet készültünk a védekezésből, hogy ezen és a BEAC mérkőzésen se tudjon az ellenfelünk sok pontot dobni. Ezek mellett a támadásunk hatékonyságán próbáltunk változtatni, hogy mindenki veszélyes legyen a gyűrűre. Összességében ezen a mérkőzésen sikerült egy nagyobb fölényt kiharcolnunk, amit próbáltunk megtartani a mérkőzés végéig. Külön kiemelném ezen a mérkőzésen Jakó-Szalai Zita és Mayr Jana védekezését, Örsi Anna és Szabó-Iván Lili lepattanózását és Tapodi Sári bátor játékát. A kenguru fordulók alatt több olyan játékost is tudtunk találni, mint Dávid Léna, Lévai Juli vagy épp Szabó-Iván Lili, akik a szezon elején/közben tudtak hozzánk csatlakozni és a csapat meghatározó tagjai tudtak lenni. Mindenkit ki lehetne emelni a fordulók során, mert mindenkitől láttunk szép megmozdulásokat és a szezon során hatalmas fejlődéseket. Nagyon büszke vagyok a lányokra, hogy a sok szezon közbeni problémák ellenére az utolsó két fordulóban 4/4 mérkőzést tudtunk megnyerni. A következő évben az U12-es bajnokságban találkozunk” – értékelt Mecséri Alexandra.

Török Sasfiókák – Vasas Amazonok 51-69 (5-13, 26-28, 10-18, 10-10)
Pontszerzők:
Vasas Amazonok: Mayr Jana 21, Jakó-Szalai Zita 20, Tapodi Sári 9, Örsi Anna 6, Lévai Juli 6, Szabó-Iván Lili 3, Klemencsics Sári 2, Dávid Léna 2, Bakos Rozi, Kis Piroska, Péter Zsófi, Gaál Száva