A Vasas Akadémia felnőtt csapata szombaton Miskolcra látogatott, ahol az Aluinvent DVTK vendégeként lépett pályára. Több játékost is nélkülöznie kellett vezetőedzőnknek, Milos Pavlovicnak, a hazaiak 94-64-es győzelmet arattak.

Miskolcon rendezték felnőtt csapatunk legutóbbi felkészülési mérkőzését. Két alapemberünk, Bach Bogi és Radócz Fanni játékára nem számíthattunk, Szerencsés Tamara pedig a találkozó elején sérült le, egy rossz mozdulatot követően a bokájához kapott. Fiatal légiósunk, Brianna Fraser azonban újra Vasas mezt öltött magára és bizonyította, ha pontot kell szerezni, továbbra is számíthatunk rá. Szoros első két negyedet követően a hazai csapat akarata érvényesült jobban, így 94-64-es diósgyőri győzelemmel zárult a találkozó.

„Egy nagyon erős csapat ellen léptünk pályára a hétvégén, nagyjából húsz percig tudtuk tartani a tempót a DVTK ellen. A nagyobb arányú különbség ellenére azt gondolom, több periódusa is volt a találkozónak, ahol kifejezetten jól játszottunk, sok játékos szép teljesítményt nyújtott, voltak azonban páran, akik önmagukhoz képest gyengébbek voltak. A felkészülési időszakban ez még teljesen normális, türelmesnek kell lennünk és össze kell szoknunk. Sokat kell még edzenünk, meg kell erősíteni a hitet és akaraterőt a csapatban” – mondta a Vasas Akadémia vezetőedzője, Milos Pavlovic.

Aluinvent DVTK – Vasas Akadémia 94-64 (27-16, 13-15, 29-20, 25-13)
Pontszerzők:
Aluinvent DVTK: Medgyessy 4, Kányási 8/3, Montai-Vukov 13/3, Tóth F. 9/3, Kiss A. 9, Mokango 20, Pusztai 20/3, Frindt 9/3, Vég-Dudás 2.
Vasas Akadémia: Papp K. 10, Hizsnyik 4, Tóth O. 6, Budácsik 6, Fraser 15, Smailbegovic 21/9, Madár K. 2, Altmann, Szerencsés, Salamon