Az Országos Kadett Bajnokság Főtáblájában szereplő U16/B csapatunk győzelemmel kezdte meg az alapszakaszt a Kiss Lenke KA ellen.

“Sok hiányzóval álltunk fel a mai mérkőzésre, és a pályára lépett kilenc játékosból ketten most jöttek vissza betegségből és sérülésből, ők közel sem voltak csúcsformában, valamint Liza is kisebb sérülést szenvedett a harmadik negyedben. Az első pár perc kapkodása után megszoktuk, hogy nincs igazi centerünk és egyre magabiztosabban játszottunk. Támadásban a korábbinál pontatlanabb megoldásokat és rosszabb döntéseket láttam a lányoktól, míg védekezésben a lepattanózás volt a leggyengébb pont. Az ellenfél 20 támadólepattanót szedett le, amit jó kizárással csökkenteni kellett volna. A mérkőzésből Kálmán Lizát (12 lepattanó, 19 IBM), Kemény Szófiát (20 pont), Herzog Borát (12 pont, 5 szerzett labda) és László Rékát (23 pont, 5 támadó lepattanó) emelném ki. Gratulálok a lányoknak a győzelemhez, és köszönjük a játékot az ellenfélnek” – értékelt a csapat edzője, Kertész Dávid.

Vasas Akadémia/B – Kiss Lenke KA 79-44 (17-12, 20-12, 20-10, 22-10)
Pontszerzők:
Vasas Akadmémia/B: Herzog B. 12, Édes L. 2, Benyovszki P. 4, Igaz E. 8, Kálmán L. 6, Kemény Sz. 20, Halász L., Varga P. 4, László R. 23