Sok nehézséggel vágtunk bele a mai találkozóba, hiszen vezetőedzőnk, Földi Attila, és az ifjúsági olimpián szereplő lányok, Budácsik Dorka, Tóth Orsolya és Varga Alíz három órával a meccs kezdete előtt érkeztek meg Budapestre Argentínából. A több, mint húsz órás utat követően a szakmai stáb úgy döntött, nem küldi harcba az említett három lányt, így szűk rotációval kellett megmérkőznünk a tavalyi kupagyőztes és bajnoki ezüstérmes Szekszárddal.

Nem mondható, hogy fiatal csapatunk megilletődötten kezdte a mérkőzést a tavalyi Magyar Kupa-győztes Szekszárd ellen. Harcias első öt percet láthattunk mindkét oldalon, a Vasas Akadémia szokásos egész pályás letámadással próbálkozott védekezésben, amivel valamelyest lassítani tudta a Szekszárd játékát. A vendégek pontjaik nagy részét büntetőkből szerezték a mérkőzés elején, amelyre Földi Attila időkéréssel reagált 10-12-es állásnál. Az időkérést követően a vendégek egy 10-0-ás hajrát produkáltak, így kialakult a 10-22 eredmény a negyed végére.

Feszülten kezdődött a második játékrész, közel öt perc alatt mindössze hat pont született. A Vasas Akadémia zóna védekezéssel próbálta fékezni a szekszárdi támadójátékot, azonban a vendégeknek sikerült üres kinti dobásig kipasszolni a hazai védelmet. A félidő előtt Vasas oldalon leginkább Böröndy Vivienre számíthattunk támadásban, azonban Djokics Zseljko csapata húsz pontos előnyt hozott össze a hosszú szünet előtt.

Vukov tripla nyitotta a harmadik negyedet, azonban a Szekszárd hatékony támadójátéka nem engedte közelebb a hazai együttest. Fiataljainkon a negyed végére mind fizikailag, mind mentálisan látható volt a fáradság, így 41-63-as eredménnyel zárult a harmadik felvonás.

Az utolsó tíz percben nőtt a szekszárdi fölény, amelyre nem érkezett már hazai válasz, azonban lányaink nagyot küzdöttek, és a körülményekhez képest szép játékot játszottak. A mérkőzést a KSC Szekszárd nyerte 51-88 arányban.

Fiatal játékosaink ezúttal is helyt álltak, amit az ellenfél edzője, Djokics Zseljko is kiemelt: „Nagyon tetszik az a munka, amit a Vasasnál csinálnak, nem minden csapat vállalja fel ezt az utat, hogy fiatalokra épít”.

Vasas Akadémia – Atomerőmű KSC Szekszárd 51-88 (10-22, 10-18, 21-23, 10-25)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia: Vukov S. 6/6, Bach B. 7/3, Heljic S. 12/6, Karakasevic J. 4, Dombai 16/6, Böröndy V. 6, Boros B., Madár K., Hizsnyik D., Smailbegovic N., Varga A., Tóth O.
Atomerőmű KSC Szekszárd: Kis V. 4, Theodoreán A. 10/6, Eldebrink F. 9/3, Studer Á. 4, Gereben L. 11/3, McCall E. 26/3, Jovanovic N. 5/3, Bálint R. 8/6, Studer Z. 3/3, Vincze N.