Ismét Pasaréten lép pályára a Vasas Akadémia felnőtt csapata szombaton, Milos Pavlovic tanítványai a sereghajtó PINKK Pécsi 424-et látják vendégül a Tippmix Női NBI/A 20. fordulójában. Soron következő ellenfelünk az egyetlen olyan csapat, amelynek nincs még bajnoki győzelme, bízunk benne, hogy nem ezen a hétvégén szakad meg a hosszú széria.

Fontos szakaszához érkezett az alapszakasz és bár már most rájátszást érő helyen van a Vasas Akadémia, az utolsó három fordulóban még feljebb ugorhatunk a tabellán. Múlt héten a BEAC elleni siker új erőt és lendületet adott csapatunknak, amelynek minden esélye megvan arra, hogy szombaton is ünnepelhessen. Végre teljes a keretünk, az elmúlt egy hétben pedig volt ideje a lányoknak ismét összeszokni és együtt edzeni a sérülésből, betegségből visszatérő játékosokkal.

Nincs szerencsés helyzetben az idei szezonban a PINKK, amely bár becsülettel harcol első győzelme megszerzéséért, eddig 19 vereség áll a pécsiek neve mellett. A legközelebb eddig a BKG ellen jártak a sikerhez, december elején 77-69-re kaptak ki Szigetszentmiklóson. Bár hétvégi ellenfelünk biztos a Play-Out-ban folytatja majd a szereplést áprilisban, biztosak lehetünk benne, hogy nem akarják nyeretlenül zárni az alapszakaszt.

A BEAC elleni összecsapással megkezdtük azon meccsek sorozatát, amelyek talán a legfontosabbak számunkra az idény során. Négy győzelem kellene a céljaink eléréséhez, ebből egy már megvan, a PINKK ellen szeretnénk megszerezni a másodikat is. Annak ellenére, hogy ellenfelünk egyelőre nem tudott győzelmet aratni a bajnokságban, nem fogjuk lebecsülni őket, ugyanúgy készülünk, mint a BEAC elleni kulcs meccsre, és bízunk benne, hogy egy újabb győzelemmel haladhatunk a Play-Off szereplés, azon belül is a legjobb pozíció megszerzése felé – mondta a mérkőzés előtt Nenad Markovic, a Vasas Akadémia másodedzője.

A Vasas Akadémia – PINKK Pécsi 424 találkozó szombaton 18:00-kor kezdődik a Vasas Pasaréti Sportcentrumban.

Minden szurkolót és Vasas szimpatizánst szeretettel várunk, de a mérkőzést a mindigTV GO oldalán is meg lehet tekinteni.