Szombaton újabb bajnoki mérkőzést játszik a Vasas Akadémia felnőtt csapata, ezúttal a PINKK-Pécsi 424 látogat Pasarétre. Idegenben sikerült győzelmet aratnunk a pécsiek ellen, így a cél most is a két pont megszerzése.

Folytatja menetelését a Tippmix NBI/A bajnokságban a Vasas Akadémia, amely szerdai vereségét követően lecsúszott a Magyar Kupa szereplésről. További rossz hír, hogy a sérüléséből épp csak felépülő Radócz Fanni mindössze bő három játszott a TFSE-MTK elleni találkozón, máris újabb sérülést szenvedett el. Lányainkban azonban ég a bizonyítási vágy, a javításra pedig minden esély adott a hétvégén, hiszen aktuális ellenfelünket a szezon első fordulójában egyszer már legyőztük.

A PINNK jelenleg a tizenegyedik helyen áll a bajnoki tabellán, mindkét győzelmét a sereghajtó ZTE ellen szerezte, s bár a szezon elején több szoros mérkőzést is játszottak a pécsiek, a bravúr rendre elmaradt. Felkészülés szempontjából hasonló idő áll rendelkezésre minkét csapat számára, a PINNK ugyanis kedden játszott legutóbb tétmérkőzést, 87-71-es vereséget szenvedtek a BEAC otthonában. Elhamarkodott lenne lejátszottnak tekinteni a hétvégi mérkőzést, hiszen a három légióssal felálló pécsi csapat nem tekinthető könnyű ellenfélnek.

„Mindössze egy meccset játszottunk le a szünet óta, ezért a fáradságra nem lehet panasz. Sok idő telt el legutóbbi találkozónk óta, sok minden történt azóta mindkét csapattal. Készen kell állnunk az előttünk álló kihívásra, és küzdenünk kell a győzelemért” – mondta a Vasas Akadémia vezetőedzője, Milos Pavlovic.

A mérkőzés előtti teljes nyilatkozat itt tekinthető meg.

A Vasas Akadémia – PINKK-Pécsi 424 találkozó szombaton 18:00-kor kezdődik a Vasas Pasaréti Sportcentrumban.

A mérkőzésről élő online stream elérhető a mindiGO oldalán vagy applikációján.